Jak se Orlům proti komu dařilo, první část

Statistická smršť
ČT 18. 3. 2010
<em>Znojmo</em> - Orli mají za sebou první sezónu mezi týmy druhé nejvyšší soutěže v republice. S mnoha mančafty se střetli vůbec poprvé a s některými se potkali naopak již během desetiletého působení v extralize. V dvoudílném článku se dovíme, proti kterým se jim dařilo lépe či proti komu naopak méně. V prvním díle se budeme zabývat Šumperkem, Benátkami, Havířovem, Vrchlabím, Berounem, Olomoucí a Táborem.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

SALITH ŠUMPERK

ZNO - SUM 7:5 | 3 body (6 bodů)
Znojmo - Šumperk   5:1
Šumperk - Znojmo   4:2

Zápasem se Šumperkem otevřeli Orli svoji pouť první ligou. Po celou sezónu se s ním střetli celkem dvakrát a týmy se o body rovnoměrně podělily, neboť nejprve Znojmo převálcovalo Draky na svém ledě 5:1 a poté v šestnáctém kole Šumperk svému soupeři porážku vrátil v poměru 4:2.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU

ZNO - BNJ 24:22 | 13 bodů (24 bodů)
Benátky - Znojmo   3:2sn
Znojmo - Benátky   1:3
Benátky - Znojmo   3:2
Znojmo - Benátky   4:2
Znojmo - Benátky   4:3p
Znojmo - Benátky   3:1
Benátky - Znojmo   3:2p
Benátky - Znojmo   4:6

Nejčastěji hrálo Znojmo proti Benátkám nad Jizerou. V sezóně se potkali tito dva soupeři celkem osmkrát a pro Orly to byl ze začátku velmi nepříjemný tým, neboť nemohli na jejich překonání nalézt recept. Až ve čtvrtém vzájemném utkání se to Znojmu podařilo. Los nakonec rozhodl i o tom, že se tyto dva mančafty střetnou v semifinále play off. Zde bylo ve třech ze čtyř zápasů úspěšnější Znojmo a postoupilo tak do čtvrtfinále, Benátkám sezóna skončila.

HC HAVÍŘOV PANTHERS

ZNO - HAV 15:7 | 8 bodů (12 bodů)
Znojmo - Havířov   4:5sn
Havířov - Znojmo   2:1p
Znojmo - Havířov   4:1
Havířov - Znojmo   0:5 kont

Tři zápasy odehráli Orli proti Pantherům z Havířova. První dvě utkání rozhodovalo prodloužení a bod navíc si v obou případek odnesl Havířov. Ve třetím duelu se již Znojmo zmást nenechalo a plně bodovalo. Poté soupeř odstoupil kvůli finančním potížím ze soutěže a jeho zbylé zápasy se kontumovaly.

HC VRCHLABÍ

ZNO - VRC 5:3 | 3 body (6 bodů)
Vrchlabí - Znojmo   2:1
Znojmo - Vrchlabí   4:1

Proti Vrchlabí nastoupilo Znojmo jen dvakrát a týmy se opět o body spravedlivě podělily. Na hostující půdě utržili Orli těsnou porážku 1:2, ovšem v Hostan aréně to svému soupeři vrátili a po šedesáti minutách hry svítil na ukazateli skóre stav 4:1 pro domácí.

HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI

ZNO - BER 11:8 | 6 bodů (12 bodů)
Znojmo - Beroun   5:0
Beroun - Znojmo   4:2
Znojmo - Beroun   2:1p
Beroun - Znojmo   3:2sn

Z dvanácti možných bodů získali Orli proti Berounu polovinu. Nedařilo se jim především ve středních Čechách, kde nejprve prohráli v normální hrací době a poté ztratili dva body v prodloužení. Naopak první vzájemný zápas dopadl jasným vítězstvím pro Znojmo, neboť svého soupeře předčili poměrem 5:0.

HC OLOMOUC

ZNO - OLO 14:5 | 12 bodů (12 bodů)
Olomouc - Znojmo   0:2
Znojmo - Olomouc   3:2
Znojmo - Olomouc   3:2
Olomouc - Znojmo   1:6

V první lize není soupeř, proti kterému by se Znojmu dařilo lépe. Stoprocentní úspěšnost mají Orli ze čtyř vzájemných zápasů proti Olomouci. V tom prvním vychytal gólman Horčička nulu a v posledním klání Znojmo doslova rozdrtilo Kohouty poměrem 6:1.

HC TÁBOR

ZNO - TAB 5:7 | 3 body (6 bodů)
Znojmo - Tábor   3:2
Tábor - Znojmo   5:2

S Táborem se Orli potkali v sezóně dvakrát. Zápas na domácí půdě byl nadmíru vyrovnaný, neboť o tříbodovém vítězství Znojma se rozhodlo až pět minut před koncem. Naopak v odvetě dominovali spíše Jihočeši, kteří zvítězili 5:2.

NEWSLETTER