Na samotě v Paegas Aréně

Dění v hokejovém světě
PÁ 19. 10. 2001
Čtvrtek 18. 10. Před 18. hodinou si u Paegas Arény v Holešovicích dávají dostaveníčko fanoušci Sparty a znojemských Orlů. Dnes se hraje extraliga. Jestliže jste zažili např. 14 tisícovek lidí při předloňském utkání Sparty a Vsetína, víte, co je vzduch nad ledem chvějící se napětím a rezonance hrudní kosti se zvukem bubnů. Toho se dnes těžko dočkáte. Sčítání příchozích přes turnikety ustrne hluboko pod hodnotou tří tisíc.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Jste-li muž, u vchodu vás prošacují, aby na ledě v případě vaší nespokojenosti s průběhem utkání nepřistálo něco nepatřičného. Jste-li žena či dívka, dostane se vám od ochranky úsměvu. Ženy asi láhve na led neházejí. Jestli se vám zdá, že "je tu nějak málo lidí", váš dojem se umocní uvnitř budovy. Rozlehlé chodby jsou skoro vylidněné. Ale třeba jsou už všichni v hledišti, za pár minut bude vhozeno první bully, tedy honem na místo. Pořadatel pečlivě zkontroluje, zda nemíříte mimo prostor označený na vaší vstupence. Ale kdepak. Víc nás tu asi nebude. 2582 kusů je počet finální.

Kontrola vaší lokalizace v hledišti je akce čistě formální. Místo si můžete svobodně zvolit bez nebezpečí, že byste ho někomu zasedli. Vyhovuje vám přítmí pod horní tribunou, odkud vidíte vše a sami jste při pohledu odjinud k nenalezení? Máte ho mít. Hru ale můžete, jestli nejste líní putovat po tribunách a nezatrhnou vám to pořadatelé, sledovat každou minutu z jiného místa.

Cokoliv řeknete, může být použito proti vám - zvuk se volným vzduchem šíří k uším souseda vzdáleného nejméně 5 m, docela rychle. Pokud jde o zvuky, mají jich vaše uši k dispozici přehršel. Jste-li tvor tichý a dumavý, zaposlouchejte se do svištění bruslí po ledě či šustivého přeskupování hromádek ledové tříště. Posvátné ticho může rušit dotyk puku holí, dosednutí hráčů na lavici. Trochu nadsazené, ale ne moc. Fanoušci domácích tak působí.

Sami si ovšem můžete dělat rámus jaký chcete. Za brankou Oldřicha Svobody se rojí chumel asi 15 fanoušků v dresech s orlem. Jejich bojové pokřiky ozvěna přenáší do protějšího rohu, kde je obvykle kotel domácích. Dnes tam po tyčích leze asi deset mládežníků.

Jste-li povahy poněkud ohnivější a zápas intenzivně prožíváte, subjektivní hodnocení herního projevu vašich oblíbenců je pak volně k poslechu celému osazenstvu tribuny. Ale klidně se rozčilujte, když orlobek poněkolikáté soustředěně nahraje na hůl protihráče. Klidně láteřte, když orloforvard mine odkrytou polovinu brány, halekejte při pohledných kombinacích, účinných defenzivních zásazích nebo míhání lapaček brankářů, křičte GÓÓÓL z plna hrdla. Můžete se vlnit a zpívat v rytmu diska v přerušení. Těm okolo je to šumafuk.

Hlavně když zápas skončí, co nejrychleji opusťte tribunu. Žádné jásání nad dvěma body, dopisování reportážních poznámek či odesílání posledních zpráv na orloSMScentrum! Organizátoři jsou také jen lidé a chtějí co nejrychleji domů. Jestli si chcete užít atmosféry až do samého konce, obejděte Arénu ke vchodu č. 32. Můžete si popovídat s hráči, poděkovat jim, doptat se na detaily, vyjádřit podporu do dalších bojů. Kluci jsou utahaní a těší se, až zalezou na sedadla orlobusu a usnou. Zamávejte jim na cestu a oslavte výhru třeba v podniku přes ulici. Orlíka na vašem rudém tričku tam ocení pan vrchní přívětivým úsměvem. Pěkný večer z Holešovic!

NEWSLETTER