Za zlomením černé série míří Orli do Tábora

Naši soupeři
PÁ 19. 11. 2010
<em>Znojmo</em> - Pět zápasů za sebou znojemští hokejisté nebodovali, vítězství slavili naposledy na konci října v derby s Třebíčí. Pomalý propad tabulkou mohou zastavit už v sobotu, kdy v rámci 20. kola první ligy zajíždějí na led Tábora. Místní hokejový klub je v průběžné tabulce soutěže na 14. místě a podobně jako Orlům se mu v posledních týdnech nedaří. Kdo uspěje ve vzájemném souboji? Úvodní buly je na programu v sobotu v 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Jihočeský Tábor v loňské sezóně úspěšně zvládl nováčkovskou sezónu po postupu z druhé ligy, v základní části soutěže se probojoval mezi nejlepší dvanáctku, a nemusel tak řešit záchranářské starosti. V předkole play off pak sice trochu překvapivě ztroskotal na Kadani, nicméně ročník mohl být hodnocen jako úspěšný. Jak ale později vyplynulo na povrch, bylo to za cenu velkého zadlužení klubu, a finanční problémy provázely dění kolem táborského hokeje prakticky celé léto.

foto
⇒  V posledním zápase skóroval také Tomáš Petráček, který byl v létě ve Znojmě na zkoušce

Přestože v jednu chvíli nebylo jisté, zda tým vůbec nastoupí do nové sezóny, situaci se nakonec podařilo vyřešit a Jihočeši dál bojují o prvoligové body. Velký konkurent v boji o kvalitní hráče jim vyrostl o pár kilometrů dále u regionálního rivala v Písku, přesto barvy Kohoutů dál hájí zkušení a produktivní borci jako ex-sparťanský útočník Martin Štrba, jenž je se 14 body (4 + 10) nejproduktivnějším hráčem mužstva, Ivan Padělek nebo jihočeský patriot Zdeněk Šperger.

Obranným řadám vévodí Kamil Černý, se šesti brankami dokonce nejlépe střílející obránce celé ligy, a vydatně pomáhá brankářské jedničce Jakubu Čechovi k dobrým statistikám zahrnujícím úspěšnost zásahů přes 92 procent. Podobně jako Znojmo trápí Tábor především produktivita, třetí nejhorší útok ligy zatím nastřílel jen 43 branek, o sedm méně než Orli. Minulý zápas, jenž v Kadani prohráli 4:7, navíc Kohouti postrádali hráče základní sestavy Töröka, Kanova nebo Havrana.

Ve vzájemných soubojích Tábora se Znojmem zatím vždy uspěl domácí tým, na jihu Čech hráli Orli jen jednou loni a tam prohráli 2:5. V prvním letošním měření sil v Hostan aréně naopak uspěli 4:2 díky obratu ve druhé a třetí třetině, poté co v zápase dvakrát prohrávali.

Z orlí kabiny

foto
⇒  První zápas po návratu z Písku ve středu odehrál Karel Plášek

Sympatický výkon znojemské družiny v posledním kole proti Chomutovu poznamenalo velké množství obranných chyb a již několikáté utkání po sobě také neproměňování šancí. Právě efektivita v zakončení je největším znojemským problémem poslední doby. „Nemáme koncového hráče, to je jasné. Stačí se podívat na tabulku produktivity, kde má čelo 30 kanadských bodů a náš nejlepší hráč je momentálně na dvanácti,“ podotkl trenér Karel Soudek. „Musíme se s tím ale vypořádat.“

Potěšujícím faktem může být vyprazdňující se marodka, Orli po několika utkáních hrají znovu na čtyři pětky, v Táboře by je navíc mohli posílit také útočník Tomáš Vrba a obránce David Rangl, které do posledních kol nepustila nemoc.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Jaroslav Kubeš (Kolín)
Čároví: Michal Jílek (Strakonice), Ondřej Žídek (Česká Lípa)

Sestavy z posledních utkání

HC Tábor: Čech - Kudrna, Lukáč, Horáček, Černý, Zíb, Koktan, Hastrman - Kocar, Šperger, Kostourek - Andres, Štreba, Voříšek - Mrkvička, Padělek, Nedorost - Kolomý, Vild.

ORLI ZNOJMO: Horčička (44. Kacetl) - Štach, Kolafa, David, Lattner, Pláněk, Kania - Havlík, Haman, Rachůnek - Beroun, Hradecký, Podešva - Říha, Staněk, Plášek - Česnek, Mičulka, Vyletelka.

Další zápasy 20. kola

HC Berounští Medvědi - HC Chrudim
HC Vrchlabí - IHC KOMTERM Písek
KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou

NEWSLETTER