Trocha čísel z první části

Statistická smršť
NE 26. 12. 2010
<em>Znojmo</em> - Ještě předtím, než vypukne druhá část sezóny, zanořme se do té první a zjistěme, jak si vedou znojemští jednotlivci. Kdo je neproduktivnějším hráčem, obráncem či střelcem? Koho vidíme na trestné lavici nejčastěji? A jak si vedl tým celkově? Kdy si z ledu odnesl doslova debakl, a kdy přehrál svého soupeře jednoznačně? Opomenout nesmíme ani diváky, kteří tvoří mnohdy šestého hráče na ledě. Návštěvnost je oproti loňsku sice nižší, avšak do Hostan arény chodí v průměru 1292 diváků na zápas.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku


Orli odehráli v první části sezóny třicet utkání, během nichž nasbírali 45 bodů. Plný počet, tedy tři body, si odvezli z ledu dvanáctkrát (Tábor, Jihlava, 2x Benátky nad Jizerou, Písek, Kadaň, 2x Třebíč, Olomouc, Litoměřice, Vrchlabí a Beroun). Stejně tak ze dvanácti zápasů nezískali jediný bod (2x Hradec Králové, 2x Chomutov, Havlíčkův Brod, Beroun, Ústí nad Labem, Tábor, Jihlava, Písek, Chrudim a Kadaň). K nastavenému času došlo celkem šestkrát, a čtyřikrát z toho si řekly o slovo samostatné nájezdy. I zde jsou stejná čísla v poměru výher a proher, dva body si Znojmo připsalo třikrát.

Nejproduktivnější hráč

Místo nejproduktivnějšího hráče týmu si drží Radek Haman, který si za Znojmo připsal všech třicet startů. Na svém kontě má osmnáct kanadských bodů, z čehož osm za asistenci.

Nejlepší střelec

Žebříček střelců vede Vladimír Říha, jenž se do branky soupeře trefil již desetkrát. Třicetiletý útočník chyběl Orlům jen dvakrát, nastřílel deset branek a k sedmi dopomohl asistencí.

Nejproduktivnější obránce

O tabulku produktivity mezi obránci se dělí dva hráči. Jsou jimi Lubomír Štach a Tomáš Kolafa. Oba dva nechyběli týmu ani v jednom zápase a na kontě má každý z nich deset kanadských bodů. První zmiňovaný je nasbíral, když třikrát skóroval a sedmkrát gól připravil. Tomáš Kolafa má o jednu vstřelenou branku méně, avšak asistencí má osm.

Nejlepší gólman

O nejlepším brankáři jistě není pochyb. Luboš Horčička nastoupil v této části sezóny za Orly čtyřiadvacetkrát. Jeho úspěšnost činí 91,5 %, což odpovídá 2,65 gólů na zápas. Během 1427 minut mezi tyčemi čelil 741 střelám, z čehož mu proklouzlo 63 puků. Ve svých statistikách má zaznamenány i dvě čistá konta.

Hodnocení +/-

V hodnocení +/- nasbíral nejvíce plusových bodů obránce Tomáš Kolafa. Během první části ligy jich získal celkem devět. Hůře si v těchto statistikách vede Adam Havlík, který má nejvíce minusových bodů, přesněji devět.

Trestné minuty

Nejtrestanějším mužem Orlů je Jan Lattner. Na trestné lavici strávil během osmadvaceti zápasů 39 trestných minut.

Nejvyšší prohra

Když odstoupíme od hráčských statistik a podíváme se na statiky týmu, zjistíme, že nejvyšší prohru utržili Orli ve třiadvacátém kole na domácí půdě Písku. Z jihu Čech si odvezli debakl 1:9! Hosté se sice dostali zásluhou Tomáše Rachůnka do vedení, avšak to strhlo exhibici domácího týmu a za záda znojemských gólmanů (Luboš Horčika, Michael Panec) putovalo devět puků.

Nejvyšší výhra

Nanejvýš dokázalo Znojmo porazit svého soupeře rozdílem tří branek. Stalo se tomu tak třikrát, ovšem jen dvakrát z toho nedovolilo skórovat svému soupeři. Nejprve v sedmém kole porazil0 3:0 Benátky nad Jizerou a 1. prosince zdolalo stejným poměrem i Olomouc.

Nejvyšší návštěvnost

I letos se potvrdilo, že znojemské diváky táhnou nejvíce derby s Třebíčí a Jihlavou. Na Horáky v rámci osmadvacátého kola si udělalo cestu do Hostan arény 1906 platících fanoušků, kteří vytvořili elektrizující atmosféru a dopomohli svému týmu k vítězství 3:2.

NEWSLETTER