Odvetné souboje přivanou na jih Moravy Chomutov

Naši soupeři
ÚT 18. 1. 2011
<em>Znojmo</em> - Jsou večery, kdy se sedět doma prostě nesluší. Jeden takový je připraven pro hokejové Znojmo na středu. Nadstavbová část se nám přehoupla do své druhé poloviny a Orly čeká dalších sedm zápasů rozhodujících o konečném losu pro boje v play off. Tentokrát se na znojemském ledě představí jeden ze žhavých kandidátů na případnou baráž - Chomutov. Kterému z mužstev se podaří bodovat? Úvodní buly utkání v Hostan aréně bude vhozeno ve středu v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Vítěz základní části střídá v dalších ligových bojích vítězství a porážky s železnou pravidelností. Ze sedmi odehraných kol čtyřikrát prohrál a třikrát vyhrál, přičemž z venkovních zápasů dokázal ukořistit pouhý jeden bod v Olomouci. Není tedy divu, že Chomutovští museli první pozici přepustit svému největšímu pronásledovateli z Ústí nad Labem. Je ovšem více než jisté, že s tímto pořadím se svěřenci Milana Kašpárka jen tak nesmíří.

I když týmová soupiska disponuje velkým počtem jmen, do posledních utkání nastupoval Chomutov jen se třemi kompletními formacemi. Po návratu z hostování v Kadani se znovu začal v severočeské kleci objevovat Alexander Hylák. Ten odchytal jak velmi vydařený domácí zápas s Berounem (3:0), tak méně úspěšný duel v Havlíčkově Brodě, kde inkasoval hned osmkrát.

foto
Chomutovský obránce David Havíř

Ani obranné řady nepostrádají svou kvalitu. S bilancí, za kterou by se nemusel stydět lecjaký útočník, jim vévodí Lukáš Pulpán (6 + 13). Pulpánovi na záda dýchají především další dva beci František Bombic a David Havíř. Také útočníci Chomutova patří k ligové špičce, stačí se podívat na jména Petr Jíra (15 + 17), Milan Kraft (13 + 18) či Zdeněk Skořepa (7 + 17). Do utkání nenastoupí Radek Duda, který je až do konce ledna na hostování v Plzni, kde válčí společně se znojemskými útočníky Radkem Hamanem a Karlem Pláškem.

Celkem devět pokusů potřebovali znojemští hráči k tomu, aby dokázali pokořit houževnatého chomutovského soupeře. Podařilo se jim to až v posledním vzájemném měření sil na konci minulého roku. Výhra o to překvapivější, že se upekla na ledě Severočechů. S Přikrylem v bráně si Orli zásluhou Havlíka a Jarůška vytvořili náskok, který urputně bránili, gól Staňka z poslední minuty pak zlomil veškerý odpor domácích.

Z Orlí kabiny

V nadstavbových soubojích si Znojmo vede poměrně solidně. Pět výher a dvě porážky vynesly tým na šestou pozici, jen pár bodů za Hradec Králové a Olomouc. Právě v Hradci odehráli Orli své zatím poslední utkání, prohra 6:1 trochu přibrzdila znojemské nadšení posledních dnů, ale o to větší motivaci mají hráči do dalších bitev.

Trenérům již byli k dispozici David Rangl a Martin Podešva, naopak v sestavě se neobjevili bek Petr Novák a útočníci Vladimír Říha a Jiří Beroun. Do brankoviště se s největší pravděpodobností postaví znovu Petr Přikryl, pro kterého to bude již osmý start v červenobílém dresu.

Sestavy z posledních utkání

ORLI ZNOJMO: Přikryl - Štach, Rangl, David, Klimeš, Kolafa, Pláněk - Orsava, Staněk, Rachůnek, Podešva, Trojan, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Lattner, Vyletelka, Rajnoha.

KLH CHOMUTOV: Hylák - Mucha, Havíř, Pulpán, Slovák, Kántor, Bombic - Zucker, Jíra, Kraft, Hrdel, Kůs, Hruška, Skořepa, V. Novák, Kuběna.

Další zápasy 38. kola

Olomouc – Hradec Králové
Havlíčkův Brod – Ústí nad Labem
Beroun – Jihlava
Písek - Vrchlabí
Chrudim - Třebíč
Litoměřice - Kadaň
Tábor – Benátky nad Jizerou

NEWSLETTER