Martin Podešva: Vítězství v Benátkách nás nakoplo

Naši soupeři
ST 16. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Dva hráči stojí proti sobě, soustředěně sledují vyznačené místo pod sebou. Až jím probleskne placatá černá guma, bleskurychle ji zasáhnou svými hokejkami, doteď připravenými v pohotovostní poloze. Buly či vhazování. Jedna ze standardních hokejových situací. Pro někoho obyčejný herní prvek, pro jiné věda. Na vhazování jsme se více zaměřili v pátém utkání předkola mezi Znojmem a Benátkami. Nejlépe si v této činnosti vedl mladý forvard Martin Podešva, kterému jsme po utkání rovněž položili pár otázek. Pod psaným textem si můžete pročíst tabulku se statistikami vhazování.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Ještě o víkendu, především po sobotní vysoké prohře v Benátkách, již mnozí odepisovali znojemský tým. Sami hráči měli v hlavách zmatek: „Spoustu věcí jsme si vyjasnili, řekli jsme si, že takto nemůžeme vítězit. Začali jsme hrát úplně jinak a myslím, že se nám to vyplatilo,“ oddechl si po vypjaté sérii Martin Podešva. Mužstvu také jistě nepřidal na pohodě odchod zkušených opor do Plzně. „Máme velmi mladý mančaft, ale také bruslivý a snaživý. Prostě jsme to ubojovali,“ je si vědom předností svých spoluhráčů Martin Podešva.

Nejdůležitější moment série vidí střední útočník ve čtvrtém utkání v Benátkách, které Orli získali ve svůj prospěch. „Prohrávali jsme 1:2 v sérii a to čtvrté utkání nás nakoplo. Po těžkém boji jsme dokázali v Benátkách vyhrát 2:1. Myslím, že to bylo hlavní příčinou toho, že jsme dokázali zvítězit i dneska,“ usmíval se viditelně spokojený Podešva.

V pátém, rozhodujícím utkání, měli znojemští hráči výhodu domácího prostředí, kterou využily beze zbytku. Sám Podešva si opět rozvzpomněl na svůj střelecký talent a přidal za záda Vošvrdy v pořadí druhý úterní gól. Také jeho trefa poslala Orly do čtvrtfinále proti Jihlavě. „Samozřejmě, že nemáme co ztratit, ale určitě do té série nepůjdeme odevzdaně a budeme chtít vyhrát,“ vyvrací veškeré dohady o tom, že Znojmo má již splněno.

Ač teprve dvaadvacetiletý, patří Podešva k těm více zkušenějším hráčům Znojma. „Já hraju první ligu už třetím rokem, ale vždycky jsme skončili v play out,“ prozradil útočník. „Play off je pro mě vlastně premiéra, určitě je to cenná zkušenost.“

Hráči na buly

Vyhrané Prohrané
11 Martin Podešva 4
9 Jiří Beroun 5
6 David Bartoš 8
6 David Videlka 4
2 Vladimír Říha 4
3 Jan Lattner 1
2 Jakub Lev 1
NEWSLETTER