Hostan aréna hostí dvojzápas s Jihlavou. Srovnají Orli krok?

Naši soupeři
PO 21. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Čtvrtfinále play off mezi Znojmem a Jihlavou má za sebou dva úvodní zápasy na Vysočině. Po dvoudenní pauze se přesouvá lítý boj na jižní Moravu. Orli si budou chtít své domácí území jistě uhájit, a odčinit tak dvě smolné prohry na ledě soupeře. Znojemští borci dají do boje celé své srdce! A co to Vaše? Ukažte, pro koho bije, a přijďte podpořit svůj tým. Úterní i středeční utkání v Hostan aréně začínají svorně v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V pátek a v sobotu bylo velmi rušno na hlavním tahu ze Znojma na Jihlavu a zpět. Právě přicházejí víkend nabídnul souboj dvou klubů, jejichž vzájemná rivalita dokáže peprně okořenit každou vteřinu střetnutí.

Na domácí půdě byli stoprocentní hráči Dukly, a vedou tak 2:0 v sérii. Nyní jsou na tahu Orli, jejich úkolem je rozehrát partii, v níž vyřadí ze hry všechny dukelské pěšáky.

Vzájemné zápasy čtvrtfinále

foto
Videopozvánku na čtvrtfinále si můžete prohlédnout v Orlovizi

První souboj na Horáckém zimním stadionu byl od prvních minut v režii domácích. Ti sice Znojmo po většinu času přehrávali, gólově se však dokázali prosadit až v závěru druhé třetiny. Když poté ve třetím dějství vsítil další branku Aleš Padělek, vypadalo to s Orly všelijak. Stačilo však patnáct vteřin a bylo vyrovnáno. V následném prodloužení poslal rozhodčí znojemské hráče do oslabení, které Jihlavští využili, a vydolovali tak první vítězný bod.

Necelých čtyřiadvacet hodin měli hráči obou týmů k odpočinku a nabrání nových sil. Těch více nastřádali Jihlavané a již v první minutě přinutili inkasovat Ondřeje Kacetla. Orli zásluhou Antonína Bořuty dotáhli jednogólový náskok soupeře a vyrovnali obraz hry. Dukla sice byla aktivnějším mužstvem, ovšem ani Znojmo soupeři nic nedarovalo. O výsledku tak rozhodla až poslední třetina, v níž domácí dokázali dvakrát během dvou minut skórovat. Série se tak za stavu 2:0 pro Jihlavu přesouvá k řece Dyji.

Statistické okénko

Při pohledu do statistických žebříčků play off nalezneme nejproduktivnějšího hráče ve znojemském dresu. Jan Lattner má na svém kontě pět kanadských bodů, ovšem tři body nasbíral již v předchozí sérii s Benátkami. Stejný počet bodů má Martin Podešva, který se postaral o čtyři asistence a jeden gól. Ve čtvrtfinále si vede zatím nejlépe Tomáš Čachotský. Jihlavský forvard nastřádal ve dvou zápasech tři asistence.

foto
⇒  Antonín Bořuta (1 + 1), nová posila Orlů

Dobře na tom jsou také gólmani obou celků. Znojemský Ondřej Kacetl odchytal doposud v play off šest utkání a jeho úspěšnost činí 92,57 %. Proti jihlavským střelcům musel doposud zasahovat osmdesátkrát, z čehož propustil šest puků za svá záda. Na druhé straně hájí branku Milan Řehoř. Ten si vede s úspěšností 94,92 % za dva zápasy o něco lépe. Orli na něj vyslali devětapadesát puků, pouhé tři kotouče rozsvítily červené světlo.

Jihomoravanů se nadále drží na vyřazovací boje vysoká nedisciplinovanost. Od hlavních sudích vyfasovali sedmnáct dvouminutových trestů. Dukla však využila pouhé dvě přesilové hry. Orli dokonce ve vlastním oslabení v sobotu skórovali. Ze třinácti přesilovek využili jen jednu.

Čtvrtfinále mezi Jihlavou a Znojmem se stalo nejnavštěvovanější sérii letošního play off. Dvě utkání na Vysočině navštívilo celkem 9579 diváků. Ambiciózní Ústí nad Labem zhlédlo na domácí půdě jen 6990 diváků. Podobně si vede také Chomutov, 5250 diváků. Do Olomouce přišlo během pátku a soboty pouhých 3221 fanoušků. Udrží Orli s Duklou prvenství i po dvou zápasech v Hostan aréně?

Z orlí kabiny

Znojmo nastupovalo na Horáckém zimním stadionu skoro v kompletním složení. Jedinými absentéry jsou nadále Tomáš Hradecký a Aleš Staněk, kteří do sezóny již podle všeho nezasáhnou. Otazník visí také nad Davidem Ranglem, jenž v trénincích nepřesvědčil trenéry o své výkonnosti. Naopak pozitivní zprávou může být příchod Antonína Bořuty z extraligového Zlína. Dvaadvacetiletý obránce si během dvou zápasů v červenobílém dresu připsal dva kanadské body.

Sestavy z posledních utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Bořuta, Pláněk, David, Štach, Pospíšil, Klimeš, Kolafa - Trojan, Říha, Beroun - Lattner, Podešva, Lev - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Havlík, Kovalský, Vyletelka.

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Šidlík, Suchý, Staněk, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Škumát - Sojčík, Padělek, Bezděk - Protasenja, Maliník, Krupka.

Další zápasy čtvrtfinále play off

Havlíčkův Brod - Olomouc 2:0 (4:3, 2:1, -:-, -:-)
Hradec Králové - Chomutov 0:2 (1:3, 2:5, -:-, -:-)
Vrchlabí - Ústí nad Labem 1:1 (2:4, 1:0sn, -:-, -:-, -:-)

NEWSLETTER