Jsme taková checking line, říká Jan Šeda o prvním útoku Orlů

Rozhovory
PO 9. 1. 2012
<em>Znojmo</em> - První bod proti Lublani. To je hlavní pozitivum nedělního střetnutí znojemských hokejistů se slovinským soupeřem. Nula bodů a jen tři vstřelené góly z předchozích utkání dávaly tušit, že na znojemském stadionu nečeká český celek nic jednoduchého. „Lublaň je nepříjemný soupeř. Věděli jsme, že budou hrát dozadu a na nás zbyde něco vymýšlet. To se taky potvrdilo,“ konstatuje autor druhé branky Orlů v zápase Jan Šeda.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Lublani jste ve třech minulých zápasech měli problém dát vůbec nějaký gól, čím to?
To není jen proti Lublani, ale celé poslední tři měsíce. Je to náš dlouhodobý problém. Nevím, čím to je. Musíme se tlačit víc do branky a něčím to zlomit.

foto
⇒  Jan Šeda vstřelil svůj první gól od návratu po zranění

Vy sám jste na podzim na ledě dlouhou dobu chyběl kvůli zranění. Jak se cítíte nyní?
Měsíc a půl jsem byl mimo hru kvůli nataženému svalu v rameni, až poslední dva zápasy před Vánoci jsem naskočil. Pomalu se do toho znovu dostávám, ještě to není ideální. Co se fyzičky týče, je to jako dřív, ale rameno stále cítím. Doktoři řekli, že do konce sezóny ho asi cítit budu. Musím s tím bojovat. Když to hodně bolí, vezmu si i nějaké prášky.

Těsně před Vánoci přišel do vašeho útoku Kanaďan Mike Danton jako nová posila. Změnila se nějak vaše hra?
Hra se změnila určitě. U nás v lajně jsou teď dva kluci velmi dobře silově vybavení, takže to není tolik o kombinaci, ale spíše tvrdší hokej. Jsme taková checking line.

Na checking line ale dáváte docela hodně gólů...
Dnes a minulý zápas jsme ten gól taky konečně dali, předtím nám to ale moc nešlo. Trápili jsme se. Snad jsme to teď zlomili a odrazím se k lepším výkonům.

Do konce základní části zbývá několik kol, poté se před nadstavbou nulují body. Jaká je vůbec současná motivace týmu?
Motivaci určitě máme. Do nadstavbové části se přenášejí bonusové body za umístění, a těch chceme mít co nejvíc.

NEWSLETTER