Povedený výkon, liboval si po utkání s Klagenfurtem Martin Podešva

Rozhovory
NE 15. 1. 2012
<em>Znojmo</em> - Pohledný a rychlý hokej, minimum vyloučených hráčů, krásné góly, dramatická koncovka a vítězství po samostatných nájezdech. I tak by se dal shrnout nedělní zápas s rakouským Klagenfurtem pohledem znojemských hokejistů. Orli byli po většinu hrací doby aktivnějším týmem, o výhře mohli rozhodnout už v základní hrací době. Dva body si však museli vydobýt až v závěrečném rozstřelu, což ovšem nikomu radost z úspěchu nevzalo. „Vyhráli jsme, takže jsme šťastní a spokojení,“ zhodnotila zápas jedna z hvězd večera Martin Podešva.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Téměř rekordně krátkou dobu trval duel na znojemském zimním stadionu. Přestože rozuzlení musely přinést až samostatné nájezdy, končilo se ve Znojmě ještě dříve než v ostatních ligových arénách. „Myslím, že to byl z naší strany povedený výkon. Byl to náš poslední zápas v základní části před domácím publikem, jsme moc rádi, že jsme ho vyhráli a získali oba dva body,“ pochvaloval si vítězství svého mužstva Martin Podešva.

Na první branku utkání se čekalo až do 39. minuty, úspěšným střelcem se stal právě Podešva. „Tam byla situace, kdy jsem skočil ze střídačky na led a dostal jsem se ve středním pásmu k puku. Všiml jsem si, že obránci soupeře stojí, nemají rychlost, tak jsem je přebruslil. Gólman asi čekal střelu, mně se ale povedla stahovačka a dával jsem puk prakticky do prázdné brány,“ popsal svůj osmý gól sezóny Martin Podešva.

Také ve druhém znojemském gólu měla prsty orlí útočná trojice ve složení Podešva-Haman-Havlík. „My jsme byli v tu chvíli pod tlakem. Všiml jsem si, že jejich hráč chce nahrávat na druhou stranu, takže jsem tam skočil a vypíchl jsem puk. Poblíž byl Adam Havlík, který je výborný bruslař, ujel všem soupeřům a zakončil naprosto bravurně,“ vysekl mladý útočník poklonu kolegovi z útočné formace.

Přestože se na znojemském ledě vylučovalo jen minimálně a domácí si dokonce nepřipsali žádný dvouminutový trest, o vyrovnávací brance necelé tři minuty před koncem rozhodl v nařízeném trestném střílení Tyler Scofield. V prodloužení již žádný tým neskóroval, zato v následných samostatných nájezdech se ještě jednou blýskli oba góloví střelci ze základní hrací doby. „Na nájezdy si věřím, jezdím je často. Zvolil jsem forhendový blafák a padlo to tam,“ popsal své zakončení v první sérii nájezdů Martin Podešva. Ve druhé sérii napodobil svého spoluhráče Adam Havlík, na tyto přesné trefy dokázali Klagenfurtští odpovědět jen jednou, ke třetímu nájezdu Znojma, jehož by se ujal Peter Pucher, tak již nedošlo.

NEWSLETTER