Snad se na nás usměje štěstí, doufá Petr Kanko

Rozhovory
ÚT 14. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Po vynikající přípravě přišla sezóna, ve které se bodově příliš neprosazoval. Do nadstavbové části ale vlétl jako uragán, sbírá body a žene tým vpřed. Řeč je o Petru Kankovi, hráči se zkušenostmi z NHL, jedné z velkých opor pro sezónu v Erste Bank lize. V posledním zápase nadstavbové části pomohl Orlům gólem, sám říká: „Za gól jsem rád.“
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil rozhodující zápas s Villachem?
Od začátku jsme chtěli hrát, dali jsme do toho všechno. Zaplaťpánbůh za dva body, které jsme na soupeři udolali. Teď ještě musíme počkat na výsledky posledního kola, kdy budeme mít volno, abychom se dozvěděli verdikt.

Co říkáte na hru Villachu? Překvapili vás v něčem?
Vzhledem k tomu, že je známe od začátku ligy, tak jsme na ně byli připravení. Věděli jsme, jak se budou snažit hrát, věděli jsme, do čeho jdeme. My jsme jen chtěli hrát naši hru a k ničemu je nepustit. To se nám až na malé výjimky povedlo, díky tomu jsme ukořistili ony kýžené body.

foto
⇒  Petru Kankovi se v nadstavbové části daří

Ze strany hostů byla vidět agresivita, měli jste nějakou motivaci?
Tak určitě play-off je pro nás motivací, ale s ostatními spoluhráči jsme si na tréninku a v kabině řekli, že se nesmíme nechat zatlačit. Víme o nich, že jsou to špatní bruslaři, proto jsme se je snažili ubruslit a hrát co nejvíce „český“ hokej. Vstřelit jim co nejvíce gólů a uhýbat z osobních soubojů, ať si o mantinel natlučou oni. A to se nám v duelu povedlo.

Jak byste popsal svůj vlastní gól?
Nejdřív jsem zkazil rozehrávku při přesilovce, poté ke mně Honza Hranáč víceméně náhodně přihrál kotouč, vyjel jsem a viděl Martina Škadru, jak si najíždí, přihrál jsem mu. Postavil jsem se před bránu a puk se ke mně odrazil, naštěstí jsem napůl odkrytou bránu trefil, a ne lehajícího si obránce Villachu. Každopádně jsem za to rád.

Postup do play-off prozatím není stoprocentní, mluvíte o tom v kabině?
Samozřejmě, s klukama o tom debatujeme. Budeme držet palce Jesenici, ať nám trochu pomůže, snad se na nás usměje štěstí. Jsme tam již jednou bruslí, v hokeji se ale může stát cokoliv. Co se stane, stane se.

Budete mít nějaké volno?
Samozřejmě, nějaké volno mít naplánované budeme, ale vše se rozhodne až po posledních zápasech. Potom bychom museli zpět do práce, připravit se na neděli, kdy hrajeme první utkání.

Zápas s Villachem přišla sledovat velká spousta fanoušků, co na ně říkáte?
Naši fandové za námi stáli celou sezónu, tímto bych jim chtěl mockrát poděkovat. Děkuju za to, že chodili v takovém počtu, pořád při nás stáli, pořád nás podporovali, i když jsme měli zrovna období, kdy se nám nedařilo. Byli stále za námi, pomáhali nám. My už jen doufáme, že utkání s Villachem nebylo poslední, že se sem ještě vrátíme hrát.

NEWSLETTER