Peter Pucher: Trápila nás smůla v zakončení

Rozhovory
PO 27. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Přestože čtvrtfinálová série play-off skončila jasným triumfem Záhřebu v poměru 4:0, znojemští hokejisté opouštějí letošní ročník Erste Bank Eishockey ligy jako nováček se vztyčenou hlavou. Proti tvrdému soupeři bojovali až do konce, do poslední vteřiny se nevzdávali, právem si tak zasloužili bouřlivou děkovačku, která duněla útrobami stadionu ještě dlouho po nedělní čtvrté prohře s chorvatskými Medvědy. „Nechtěli jsme zápas vypustit, hráli jsme hlavně pro naše skvělé fanoušky. I jim patří dík,“ prohlásil těsně po utkání útočník Znojma Peter Pucher.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Petře, ani na čtvrtý pokus jste Záhřeb nepřehráli, s čím jste do zápasu vstupovali?
Chtěli jsme dnes vyhrát, prodloužit sérii a ještě alespoň jednou jet do Záhřebu. Opět se projevila naše obrovská smůla v zakončení, která nás trápila celé play-off. Měli jsme kopec přesilových her, kopec šancí a nebyli jsme schopni dát gól. Celou tuto sérii jsme na to trpěli, to byl jeden z hlavních důvodů toho, že jsme nedokázali vyhrát žádný zápas. Škoda, že nás štěstí opustilo v ten nejméně vhodný čas.

Na konci jste se přeci jen rozstříleli…
První a druhou třetinu jsme se trápili, ve třetí třetině jsme dali čtyři góly, což se nám už dlouho nepodařilo. Bylo to tím štěstím, možná jsme něco udělali i špatně, nevím. Když máme tolik přesilových her a žádnou neproměníme, tak je to zlé.

Co jste si říkali v šatně před třetí třetinou za stavu 0:3?
Říkali jsme si, že dvacet minut je ještě dost času na to, dát tři góly, což se i potvrdilo, dali jsme dokonce čtyři. Bohužel jsme i další dva dostali, velká škoda hlavně toho posledního, mohlo být prodloužení, ale takový je sport. Teď už s tím nic neuděláme. Chtěli jsme hrát až do konce pro naše skvělé fanoušky, nepřipadá v úvahu, že bychom něco vypustili.

V průběhu hry se hodně vylučovalo, vy sám jste byl na trestné lavici třikrát…
Ano, ano. (smích) To se mi ještě nikdy nestalo, abych byl vyloučený třikrát v jednom zápase. Já jsem byl na trestné lavici, hádám, osmkrát za celou sezónu, takže mě to hodně překvapilo. Škoda komentovat.

foto
Peter Pucher na střídačce Znojma

Záhřeb byl od začátku favoritem série, věřil jste, že jim můžete hodně znepříjemnit jejich roli?
Věřil jsem tomu, že máme na to, abychom je udělali. Pro nás je velká škoda, že jsme prohráli první domácí zápas. Ve třetím utkání u nich jsme měli ze začátku velký tlak, měli jsme dát gól, nepodařilo se. Určitě byli hratelní, možná se projevila naše menší zkušenost, přece jen máme v týmu hodně mladých hráčů. Play-off rozhodují maličkosti, my jsme tahali za kratší konec pomyslného lana.

Čím vám dělal soupeř největší problém?
Hráli dobře fyzicky, měli i výborný pohyb. Celkově hráli velmi dobrý hokej. Snažili jsme se jim v něčem vyrovnat, přitom ale hrát náš styl hry, ale těžko jsme se do toho dostávali. Ani v jednom střetnutí jsme nevedli, stále jsme jen dotahovali jejich náskok, to mužstvu nepřidá ani na psychice. Musím uznat, že Záhřeb zvládl play-off lépe, je to zkušenější tým, to se nakonec projevilo.

Letošní sezóna už pro Znojmo skončila, jak byste ji zhodnotil?
Celá sezóna nebyla vůbec špatná. To, co jsme si před ní řekli, jsme splnili, takže z tohoto pohledu můžeme být spokojení. Play-off bylo takové přání od vedení, že by bylo výborné si ho zahrát, nakonec se nám to i podařilo. Na první ročník v nové soutěži to od nás nebyl špatný výkon, tým máme mladý, který ještě potřebuje nabrat zkušenosti, pro tyto mladé hráče to byla velká hokejová škola. Myslím, že můžeme být spokojeni, i když play-off nedopadlo vůbec podle našich představ. Až se na to podíváme zítra nebo pozítří s chladnými hlavami, tak to určitě doceníme víc než teď.

Byl jste jedním z nejproduktivnějších hráčů týmu, jak jste spokojen vy sám se svými výkony?
Já jsem samozřejmě rád, že to nějakým způsobem fungovalo. Vím, že dokážu hrát ještě líp a rád bych to ještě předvedl. Nikdy jsem sám sebe nehodnotil, nikdy neřeknu, že to bylo z mé strany výborné, ale jsem rád, že se nám dařilo, že se dařilo pětce, ve které jsem hrál.

Zatím je ještě brzy, ale proběhla už nějaká jednání o vašem setrvání ve Znojmě?
Tak to uvidíme. Ještě budu mít určitě s vedením klubu nějaké setkání a uvidíme, co bude dál. Přiznávám, že už jsme se o tom trochu bavili, s panem Oherou jsme kamarádi, sem tam zajdeme na kávu, popovídat si, ale nic konkrétního zatím neproběhlo.

Nedílnou součástí hokeje jsou fanoušci, co byste jim chtěl vzkázat za celou sezónu?
Fanouškům chci za celou sezónu poděkovat. Byli s námi doma, jezdili i na venkovní zápasy, fandili, povzbuzovali, i když se někdy nedařilo. Občas na nás zapískali, ale na to mají právo. Byl bych rád, kdyby i příští rok chodili, kdyby jich chodilo ještě víc. Pro nás jsou naši fanoušci velmi důležití, i když to tak možná někdy nevypadá.

NEWSLETTER