Obranu Znojma vyztuží Kanaďan Burke Henry!

Aktuální zprávy
ST 16. 5. 2012
<em>Znojmo</em> - Znojemský klub nadále zbrojí do blížící se sezóny a představuje další z nových zahraničních akvizic. Tentokrát se přírůstku dočkaly obranné řady Orlů, které mezi sebe přivítají kanadského beka se zkušenostmi z NHL či finské a švédské nejvyšší soutěže. Přestože se o příchodu třiatřicetiletého Henryho již dříve spekulovalo v tisku, roční smlouvu na jihu Moravy podepsal až ve středečních dopoledních hodinách.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Kanadský rodák, jehož si roku 1997 vybrali ve 3. kole draftu slavní New York Rangers, má za sebou pestrou minulost. Přestože nedostal v dresu Jezdců šanci předvést své umění, svou premiéru v nejlepší hokejové soutěži si odbyl za tým Chicago Blackhawks. Po dvou sezónách, které strávil střídavě v NHL a nižších zámořských soutěžích, odjel zkusit štěstí do Evropy.

V ročníku 2005/2006 zakotvil v Salzburgu, posléze se objevil i v barvách Tappary Tampere či švédského Linköpingu. Na delší dobu se také usadil ve slovinské Lublani. Poslední sezónu působil v nižší kanadské soutěži v mužstvu South East Prairie Thunder.

„Bereme jej jako top obránce. Je to hráč, který umí hrát konstruktivně, dokáže však i přitvrdit,“ charakterizoval Henryho hlavní kouč Znojma Martin Stloukal.

(foto v anotaci: erstebankliga.at)

NEWSLETTER