Orli přivítají na domácím ledě Graz

Naši soupeři
SO 29. 9. 2012
<em>Znojmo</em> - Po nevydařeném utkání na ledě vedoucího Villachu čeká na Orly další soupeř z předních příček ligové tabulky. Moser Medical Graz99ers má za sebou výborný start do soutěže a na hokejisty Znojma ztrácí jediný bodík. Souboj třetího s pátým tak jistě přinese atraktivní a vyrovnaný duel, na kterém byste neměli chybět ani Vy! Zápas na znojemském zimním stadionu startuje v neděli v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Předposlední místo Grazu v loňském ročníku mohlo jen stěží naplnit představy vedení klubu. Velké změny na sebe nenechaly dlouho čekat – sestavu opustili útočníci Brett Lysak, Daniel Woger, Patrik Harand či Čech Zdeněk Blatný, oranžovočerný dres svlékl také obránce Sven Klimbacher.

Kanadský kouč Mario Richer naopak do svého týmu přivábil velezkušeného útočníka Grega Daye, jenž v předchozí sezóně působil v konkurečním Záhřebu. Z italské ligy přesídlil do Rakouska obránce Andy Delmore, dalším novým přírůstkem do obranných řad se stal Martin Oraze z Vídně, ze stejného klubu putoval do Grazu také forward Taylor Holst. Věrni svému mužstvu zůstali například Dustin Van Ballegooie či Matthias Iberer.

Bránu Rakušanů stráží kanadský gólman Frederic Cloutier, záda mu kryje Sebastian Stefaniszin, jenž prozatím odchytal pouhých šedesát minut v rámci 4. kola, v němž Graz vyhrál v Dornbirnu. V následujících třech zápasech, v nichž Moser Medical zvítězil nad Salzburgem (5:3), Lublaní (4:2) a podlehl na domácím kluzišti Vídni (2:5), se mezi tyče postavil Cloutier.

Právě nepovedené páteční utkání s Capitals odsunulo Graz na pátou příčku ligové tabulky. Trenér nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen, v duelu se Znojmem proto očekává nápravu. „Znojmo hraje podobný styl hokeje jako my – snaží si vytvořit tlak, forčekuje...fanoušci se mohou těšit na atraktivní podívanou,“ předpovídá Mario Richer.

Produktivitu mužstva ovládl po úvodních osmi duelech zadák Dustin Van Ballegooie (3 + 5), těsně za ním se drží kolegové z první útočné formace Robert Wren (1 + 6) a Matthias Iberer (2 + 6). Nejlepším střelcem týmu je Olivier Labelle (5 + 1). Frederic Cloutier uzavírá nejlepší desítku ligových gólmanů.

Z kabiny Orlů

foto
Trenér Znojma Martin Stloukal

Znojemští hokejisté po sérii vítězných zápasů narazili na tvrdý oříšek v podobě lídra EBEL – Villachu. Již po úvodních sedmi minutách Orli prohrávali 0:3 a Villach si i v dalším průběhu hry suverénně došel pro další body. Jihomoravané dokázali alespoň zmírnit konečnou prohru, úspěšnými střelci se stali Richard Jarůšek a Peter Pucher, jenž skóroval již ve třetím utkání v řadě.

Trenér Martin Stloukal neskrýval po utkání ve Villachu své rozčarování. „Začátek zápasu byl z naší strany katastrofální, jsem na kluky naštvaný. Dnes o tom budeme mluvit po tréninku,“ zlobil se znojemský kouč. Přesto není na místě dělat ukvapené závěry, Orli se drží na třetím místě soutěžní tabulky a mají na svém kontě deset bodů.

Znojmo se nadále potýká s marodkou. Mimo hru jsou stále zranění útočníci Tomáš Komínek, Adam Havlík, David Bartoš a kanadský zadák Burke Henry.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Ulrich Erd, Christian Kaspar (oba AUT)
Čároví: Attila Nagy, Marton Nemeth (oba HUN)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl (12. Landsman) - Pláněk, Wharton, Štach, Bořuta, Škadra, Sova, Stehlík - Jarůšek, Fiala, Strömberg - Beránek, Pucher, Crowder - Beroun, Šeda, Lattner - Uram, Rožník.

Moser Medical Graz99ers: Cloutier – Van Ballegooie, Jarrett, Delmore, Lannon, Oraze, Reinthaler, Unterweger, Strohmeier – Iberer, Wren, Daoust – Latendresse, Day, Labelle – Lefebvre, Ganahl, Holst – Lembacher, Moderer, Zusevics.

Další zápasy 8. kola

EC Red Bull Salzburg - Dornbirner EC
SAPA Fehérvár AV19 - EC VSV
AC-KAC - UPC Vienna Capitals
HC TWK Innsbruck “Die Haie“ - HDD Telemach Olimpija Ljubljana
KHL Medveščak Zagreb - EHC LIWEST Black Wings Linz

NEWSLETTER