Orli vyjíždí na horký led do Fehérváru

Naši soupeři
ČT 29. 11. 2012
<em>Znojmo</em> - V pátek je na programu dvacáté šesté kolo Erste Bank Eishockey Ligy, v němž čeká znojemské hokejisty výjezd do maďarského Fehérváru. Orli mají za sebou sérii těžkých domácích zápasů, ve kterých se jim podařilo zvítězit pouze jednou. Spraví si Znojmo chuť na ledě maďarských čertů? Úvodní buly bude vhozeno v 19:15.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Poslední domácí zápas se Maďarům vydařil. S ambiciózním Villachem se jim podařilo vybojovat vítězství 4:1, a připsat si tak cenné dva body, které znamenaly cestu tabulkou na sedmé místo. Svěřenci dobře známého Jana Neliby se tak dostali do těsné blízkosti Znojemských Orlů a se stejným počtem bodů je od šestého místa odděluje jen malý brankový rozdíl.

Z posledního duelu s Jihomoravany si čerti ze znojemského zimního stadionu odváželi porážku 3:1. „V minulém zápase jsme udělali spoustu chyb, které už nesmíme opakovat,“ říká asistent trenéra Lajos Enekes. „Tentokráte musíme hrát ofenzivně a nesmíme příliš riskovat. Všichni hráči už mohou nastoupit do zápasu, chceme vyvíjet velký tlak,“ dodává.

K zápasu se vyjádřil i hlavní trenér znojemských hokejistů Martin Stloukal. „Hrajeme ofenzivní hokej, Maďaři zase mají dobrou defenzivu. Myslím, že nakonec budou rozhodovat přesilové hry a oslabení.“

Maďarský tým se bude spoléhat na svoji největší posilu, a to na mladého útočníka Istvana Sofrona, který má na svém kontě dvanáct branek a patnáct asistencí. Druhou velkou oporou je Balasz Ladanyi (8+16). Trojici nejproduktivnějších hráčů uzavírá švédský útočník Eric Johansson, který od začátku sezóny vsítil celkem čtyři branky a zaznamenal šestnáct asistencí.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Lubomír Štach (2+10) je nejproduktivnějším obráncem Orlů

Jihomoravští hokejisté mají za sebou zápas s Klagenfurtem. Díky rychlému vyrovnání v závěrečné části se jim podařilo vybojovat prodloužení, ve kterém si ukořistili jeden bod. Prohra 3:4 ale znamenala propad v tabulce o dvě místa. Orli mají nyní třicet bodů a nachází se na šesté příčce.

Znojemský celek se bude muset ve Fehérváru obejít bez svého hlavního trenéra Martina Stloukala, který byl potrestán jednozápasovým disciplinárním trestem za verbální kritiku na rozhodčích po zápase s Klagenfurtem.

Orlím statistikách stále vévodí mladý Richard Jarůšek, který od začátku sezóny vsítil už šestnáct branek a připsal si dvanáct asistencí. Druhým nejproduktivnějším hráčem je kanadský útočník Bryan Bickell (5+13). Ani v obraně není o góly nouze. Lubomír Štach se může pyšnit dvěma góly a deseti asistencemi.

Orli se mohou spoléhat na Ondřeje Kacetla, který je se svou 91,9% úspěšností jedenáctým nejlepším gólmanem v lize. Dvojici znojemských brankářů doplňuje Filip Landsman, který chrání svoji svatyni s 89,7% úspěšností.

Vzájemné zápasy

3. kolo: Znojmo - Fehérvár 3:5
18. kolo: Znojmo - Fehérvár 3:1

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Wolfgang Fussi #21, Ladislav Smetana #3
Čároví: Oskar Johnston #84, Marton Nemeth #51

Sestavy z posledního utkání

Orli Znojmo: Kacetl - Pláněk, Sova, Henry, Kulmala, Stehlík, Štach, Bořuta, Škadra - Jarůšek, Fiala, Strömberg - Bickell, Pucher, Havlík - Beroun, Šeda, Lattner - Beránek, Bartoš, Rožník.

SAPA Fehérvár AV19: Balizs - Pratt, Durco, Orban, Sille, Hajos, Horvath, Poszgai, Tokaji - Metcalfe, Johansson, Banham - Magosi, Bailey, Benk - Ladanyi, Vas, Sofron - Kovacs, Sikorcin, Mihaly.

Další zápasy 26. kola

UPC Vienna Capitals - HDD Telemach Olimpija Ljubljana
EC-KAC - Dornbirner Eishockey Club
HC TWK Innsbruck "Die Haie" - EHC LIWEST Black Wings Linz
EC Red Bull Salzburg - EC VSV

NEWSLETTER