Závěr utkání vypadal profesionálně, řekl Kim Strömberg

Rozhovory
PO 7. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - V létě přišel, aby hájil barvy Znojma. A to se mu prozatím vede na výbornou, je sedmnáctým nejproduktivnějším hráčem ligy, druhým v týmu. Finský útočník Kim Strömberg se vyznačuje excelentním bruslařským umem ovlivněným finskou školou. Rychlost bruslení je však to, co mu v zápase s Dornbirnem chybělo. „Vůbec jsme se nedostali do tempa," tvrdil po zápase.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Mohl byste, prosím, shrnout zápas proti Dornbirnu?
První třetinu jsme se trochu trápili. Nedostali jsme se do tempa, které obvykle míváme v domácích zápasech. Z toho pak plynulo pomalé bruslení a další věci. Ve druhé třetině byl náš výkon o něco lepší, dali jsme pár gólů, a to nás nakoplo. Třetí třetina už vypadala jako profesionální hokej, alespoň v našem podání. Nedělali jsme moc chyb a ještě jednou skórovali, takže jsem spokojený.

foto
⇒  Kim Strömberg (16+11) je druhý nejproduktivnějším hráčem týmu.

Po devíti zápasech jste skóroval a hned dvakrát. Jaké máte pocity?
První gól byl velice jednoduchý, zakončoval jsem do prázdné branky. Druhý gól byl trošku zamotaný. Střela od Honzy Šedy se dostala k Richardu Jarůškovi, pak tam byla nějaká mela a gól. Rozhodčí řekl, že se puk odrazil od mé brusle, že autorem branky jsem já. Nejsem si tím zcela jistý, ale za góly jsem rád.

Co hra Dornbirnu? Věděli jste, s čím soupeř přijde?
Ano, tušili jsme, že budou dobře bránit. A oni opravdu velice dobře bránili, měli jsme na ledě velice krušné chvilky. Nakonec se nám to ale podařilo zlomit.

Co bylo důvodem oné první rozpačité třetiny?
V minulých několika zápasech jsme celé utkání ztratili ve třetí třetině, nebo jsme jen ztratili vedení a pak prohráli. Máme to pořád v hlavách, hráli jsme opatrně. Ale hokej to pěkný nebyl, na konci duelu jsme již hráli dobře.

Budete mít nyní volno?
Ano, máme celý pondělek volný. V úterý jdeme opět na trénink.

Jak jste strávil Vánoce? V Česku?
Ano, byl jsem s Vesou Kulmalou, jeho rodiči. Přijela skoro celá jeho rodina. Měl jsem také pravé české Vánoce s mým spolubydlícím Lubošem Štachem a jeho přítelkyní. Bylo to skvělé.

A Silvestr?
Nic speciálního, byl jsem zase s Vesou. Šel jsem ale velice brzy spát, protože další den jsme měli důležitý zápas.

NEWSLETTER