O naději na první šestku hrají Orli ve Villachu

Naši soupeři
PO 14. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - Duel dvou orlích celků bojujících o postup do play-off uvidí v úterý večer městská hala ve Villachu. Zatímco domácí jsou na třetí pozici a blízko umístění první šestce, český tým si po nedělní porážce s Vídní situaci velmi zkomplikoval a pro udržení reálné naděje musí na ledě silného soupeře vyhrát. Utkání začíná v úterý v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

foto
⇒  Jasná jednička Villachu, Jean Philippe Lamoureux

Orli z Villachu sice po fantastickém startu do sezóny poněkud polevili, ani jednou v průběhu sezóny ale zatím nevypadli z první pětky a tým finského kouče Järvenpääho si může zajistit definitivní účast ve vyřazovacích bojích právě již vítězstvím nad Znojmem.

K tomu může kromě produktivního útoku přispět jedinečná bilance Villachu v oslabení. Za posledních 37 oslabení trvajících přes 70 minut inkasoval korutanský celek jedinou branku! Brankář Jean Philippe Lamoureux je ve skvělé formě a úspěšností zásahů patří k nejlepším v lize. Dobrou formu drží také útočník Derek Ryan, s 24 góly a 33 asistencemi nejproduktivnější hráč EBEL.

„Víme, že Znojmo u nás hraje o důležité body. Bude to těžký zápas,“ předvídá finský kouč Villachu Hannu Järvenpää. „Soupeř bude určitě hrát disciplinovaně. My sice hrajeme skvěle v oslabení, ale při hře v pěti se musíme v obraně zlepšit.“

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Do sestavy Orlů by se mohl vrátit Jan Lattner

Znojmo ztrácí na šestou příčku, kde se s 51 body nachází Graz a Linz, tři body. To při dvoubodovém systému a třech zbývajících kolech znamená téměř stoprocentní nutnost bodovat v každém utkání. Ve dvou domácích duelech proti Villachu slavili Orli vysoká vítězství, na ledě soupeře však na podzim podlehli také jasně, 2:6.

„První třetina může být rozhodující. Půjdeme do plného rizika, zkusíme od samého začátku vyvinout velký tlak. Pokud o přestávce budeme vést, uplatníme taky defenzivní systém,“ popisuje trenér Martin Stloukal.

Orli do dějiště duelu vyrazili o den dříve. Zpět na led už by oproti původním předpokladům mohl naskočit Jan Lattner, který měl původně po zranění kolene chybět déle. O konkrétním složení útočných formací se proto rozhodne až v den zápasu, v brance ale jistě začne Ondřej Kacetl.

Vzájemné zápasy

7. kolo: Villach - Znojmo 6:2
13. kolo: Znojmo - Villach 8:4
29. kolo: Znojmo - Villach 7:2

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Igor Dremelj #2, Roland Kellner #19
Čároví: Oskar Johnston #84, Damir Raković #72

Sestavy z posledního utkání

EC VSV: Lamoureux - Cole, Wiedergut, Unterluggauer, Hotham, Pretnar, Altmann, Steiner - Taylor, Damon, Hughes - Pewal, Ryan, Pusa - Petrik, Peintner, Nageler - Platzer, Göhringer, Hartl.

ORLI ZNOJMO: Landsman – Henry, Pláněk, Bořuta, Wharton, Štach, Stehlík, Sova, Kulmala – Strömberg, Fiala, Jarůšek – Rožník, Bartoš, Beránek – Komínek, Šeda, Havlík – Beroun, Pucher, Uram.

Další zápasy 42. kola

Klagenfurter AC – HC TWK Innsbruck "Die Haie"
SAPA Fehérvár AV19 - KHL Medveščak Zagreb
Dornbirner Eishockey Club – Moser Medical Graz99ers
HDD Telemach Olimpija Ljubljana - EC Red Bull Salzburg
UPC Vienna Capitals - EHC LIWEST Black Wings Linz

NEWSLETTER