Možná klíčový zápas, těší Jana Lattnera

Rozhovory
SO 2. 2. 2013
<em>Znojmo</em> - Ještě nedávno nejhorší celek celé ligy v přesilovkách ve čtvrtek večer ukázal, že v nich dokáže být taky pořádně nebezpečný. Šest vyloučení Red Bullu Salzburg hned třikrát potrestal, z toho poslední a vítěznou trefou Jan Lattner. „Tohle vítězství je určitě jedno z nejdůležitějších v sezóně," líčil po utkání šťastný znojemský odchovanec.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dlouho to přitom s nadějemi Orlí letky nevypadalo nejlépe. Aktivní hra Red Bullu, který po nevydařené sezóně bojuje o holou účast v play-off, nedávala Znojmu moc šancí a zaměstnanějším z obou brankářů byl rozhodně Ondřej Kacetl. „Dlouho se nám nedařilo, dvě třetiny jsme byli špatní, strašně špatní,“ uznává Lattner. „V kabině jsme si o druhé přestávce řekli, že musíme všechno změnit.“

foto
⇒  Jan Lattner bodoval v pěti z posledních šesti zápasů

A to se povedlo. Zvýšená aktivita Orlů dostala hosty pod tlak a donutila k faulům. Vyrovnání viselo ve vzduchu. „Pak dal Ríša Jarůšek gól a to nás nabudilo. Hned další střídání měli šance Pepé (Peter Pucher) i Honza Müller. V další přesilovce jsme pak dali třetí gól,“ připomíná svou vítěznou trefu, už sedmnáctou v letošní sezóně.

Salzburg se o odpověď snažil marně. Padesát minut střelecké převahy mu rázem bylo k ničemu. „Je strašně cenné, že jsme zápas ve třetí třetině dokázali otočit,“ usmívá se znojemský univerzál. Náskok Orlů na čele nadstavbové skupiny B narostl už na pět bodů. „Navíc vyhráli Innsbruck i Dornbirn. Podle výsledků ostatních zápasů to vypadá, že tohle byl možná klíčový zápas,“ upozorňuje Lattner.

Po čtyřech vítězstvích v řadě má Znojmo po polovině nadstavby vše ve svých rukou. Účast v play-off je blízko, navzdory virovému onemocnění, které tým v posledních dnech sužuje. „Něco v kabině máme, ale myslím, že už se z toho pomalu dostáváme. Na zápas přišel i Kyle Wharton, který minule nehrál. Jen to teď odskákal trenér.“ Znojemské střídačce při absenci trenéra Stloukala velel asistent Petr Kučírek. Tuto úlohu zvládl úspěšně a dovedl tým ke dvěma bodům. „Vyhráli jsme a to mluví za vše,“ uzavírá Lattner.

NEWSLETTER