Play-off začíná, Orli odjíždí do Vídně

Naši soupeři
NE 24. 2. 2013
<em>Znojmo</em> - Po výborně zvládnuté nadstavbové části, kde si znojemští hokejisté vybojovali účast v play-off, se jihomoravští bojovníci vydávají do hlavního města Rakouska. Jejich čtvrtfinálovým soupeřem se stala právě Vídeň. Podaří se Orlům vybojovat důležité vítězství? Úvodní buly bude vhozeno v neděli v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

foto
⇒  Trenér Vídně Tommy Samuelsson

Vídeň vévodila tabulce už v základní části. Se získanými šedesáti jedna body měli svěřenci Tommyho Samuelssona zařízený jistý postup do vyřazovacích bojů. Capitals ale nepolevili ani v nadstavbové části. Podařilo se jim vybojovat osmnáct bodů, a obhájit si tak vedoucí pozici.

Jako nejlépe umístění měli možnost vybírat si svého soupeře jako první. „Všechny týmy v play-off jsou silné. V tomhle případě ale hraje důležitou roli i cestování a stres. Když budou hrát téměř každý druhý den, přijdou o hodně sil," řiká jedna z velkých legend rakouského hokeje Kurt Harand. „Znojmo má skvělý tým a mohou být velmi nebezpeční," dodává.

Vídeň se bude v zápase muset obejít bez svých velkých hvězd. Útočník Benoit Gratton (14+29) a obránce Dan Bjornlie (1+9) do utkání nenastoupí.

Do sestav se naopak vrátí obránce a čtvrtý nejproduktivnější hráč mužstva André Lakos, který má na svém kontě od začátku sezóny devět branek a dvacet devět asistencí. Titul nejlepšího střelce v týmu drží Francois Fortier, který vsítil celkem devátenáct gólů a na dalších dvaceti šesti se podílel.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Lubomír Štach je nejproduktivnějším obráncem Orlů

Nadstavbová část patřila Orlům. Jihomoravané prohráli pouze ve dvou zápasech a vybojovali si dvacet bodů, které jim zajistili účast ve čtvrtfinále play-off, kde se utkají s Vídní.

Znojmu se proti rakouskému soupeři v letošní sezóně příliš nedařilo. Ze čtyř vzájemných zápasů si Orli vybojovali pouze jediný bod za utkání, které se jim podařilo protáhnout až do prodloužení, kde ale nakonec podlehli 3:4.

Nejúspěšnějším střelcem Znojma a zároveň třináctým nejproduktivnějším hráčem ligy je mladý Richard Jarůšek, který má na svém kontě od začátku sezóny už dvacet pět gólů a dvacet šest asistencí. Druhým nejúspěšnějším střelcem z řad Orlů je finský útočník Kim Strömberg (19+20). Ani v obraně není o góly nouze. Lubomír Štach se může pyšnit šesti brankami a dvaceti třemi asistencemi. Zároveň byl vybrán servrem hockeyfans.at do all-star petice ligy.

V brance Znojma začne Ondřej Kacetl, který chrání svoji svatyni s 92,1% úspěšností.

Informace pro cestující fanoušky

Znojemským příznivcům bude ve vídeňské hale vyhrazen sektor s kapacitou 300 míst. Cena vstupenky pro dospělého je 18 EUR, pro děti 7,5 EUR. Rezervace je možné do nedělních 10:00 provádět na mailové adrese tickets@vienna-capitals.at. Fanklub Orlů pořádá na utkání autobusový zájezd, více informací naleznete zde.

Vzájemné zápasy

12. kolo: Znojmo - Vídeň 3:4p
15. kolo: Vídeň - Znojmo 3:1
31. kolo: Vídeň - Znojmo 3:2
41. kolo: Znojmo – Vídeň 1:4

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Wolfgang Fussi #21, Peter Gebei #11
Čároví: Michael Hofstätter #89, Balazs Kovacs #86

Sestavy z posledního utkání

UPC Vienna Capitals Weinhandl – Fraser, Lakos, Veideman, Peter, Klimbacher, Schweda, Nador – Fortier, Soares, Romano – Schiechl, Olsson, Ferland – Keller, Pinter, Rotter – Woger, Draschkowitz, Schlacher.

ORLI ZNOJMO: Kacetl (32. Landsman) – Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Sova, Kulmala, Tichý, Bořuta – Strömberg, Fiala, Jarůšek – Lattner, Bartoš, Beránek – Podešva, Šeda, Havlík – Beroun, Pucher, Uram.

Další zápasy čtvrtfinále play-off

EC-KAC - Moser Medical Graz99ers
KHL Medveščak Zagreb - EC Red Bull Salzburg
EHC LIWEST Black Wings Linz - EC VSV

NEWSLETTER