O vyrovnání série se Orli utkají před domácími fanoušky

Naši soupeři
SO 2. 3. 2013
<em>Znojmo</em> - Po vítězství, které znojemští hokejisté urvali ve Vídni, se play-off přesouvá zpět do Znojma. Orli budou mít na své straně domácí prostředí, domácí fanoušky a fakt, že dokázali, že Vídeň lze porazit. První vítězství v letošní sezoně proti výběru z rakouského hlavního města však nemusí být poslední. Buďte na zápase i Vy! Červenobílé peklo pokračuje. Kvůli faktu, že bude zápas vysílán na ServusTV, bude úvodní buly posunuto na 17:45.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Vývoj série, stav 1:2

Znojemští fanoušci po pátečním utkání ve Vídni měli důvod slavit. Po velice napínavém souboji, kde oba týmy podaly dobrý výkon, slavili první vítězství v play-off za dobu působení v EBEL právě Orli. Vítěznou ránu v prodloužení, která Znojmu zajistila snížení série, zařídil v desáté minutě nastaveného času Kim Strömberg.

Český zátupce v soutěži tak vrátil elán do znojemské kabiny. Po dvou prohraných zápasech, kdy Znojmo Vídeň vždy přestřílelo, se Orli nenechali utlačit a slavilo úspěch.

V dosavadním průběhu play-off nastřílelo Znojmo osm gólů, přičemž slavilo jednu výhru. Vídeň naproti tomu skórovala dvanáctkrát, což jí vyneslo dvě vítězství. V letošních zápasech byli Orli ve vedení více jak 73 minut, soupeř poté více jak 209 minut. Odpovídá tomu také celkové skóre za letošek. 15 vstřelených gólů Jihomoravanů a 26 branek na straně Vídně.

V individuální rovině mezi nejlepšími hráči ze vzájemných zápasů proti sobě stojí Ondřej Fiala a Jamie Fraser. Oba si v duelech připsali po osmi bodech. Nejlepším střelcem ze společných střetnutí pak jsou Jan Lattner (4 branky) a Markus Olsson (4 branky). Znojmo také proti Vídni ještě letos neslavilo ani jedno domácí vítězství.

Z českých gólmanů chytali oba po čtyřech zápasech, v prvním utkání play-off však byl Ondřej Kacetl střídán. Filip Landsman inkasoval proti Vídni 3,44 branky za zápas, Kacetl poté 3,58. O poznání lépe jsou na tom brankáři z Rakouska, Matt Zaba odchytal čtyři zápasy s 2,64 brankami na duel a Fabian Weinhandl hrál ve třech utkáních s obdrženými 1,33 brankami na zápas.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Kim Strömberg (v play-off 1+4) rozhodl utkání ve Vídni.

V pátečním utkání Orli uspěli, ale pokud chtějí uspět znovu, čeká je velký kus práce. „Zápas ve Vídni jsem neviděl vůbec zle. Poté, co dotáhli náš náskok, jsem klukům říkal, že tohle k play-off patří, že nesmí věšet hlavy. Naopak, řekl bych, že nám prodloužení pomohlo. My totiž potřebujeme, aby se zápas hrál doslova na pět prodloužení. Na konci již byla Vídeň unavená, bylo to na nich vidět. Nyní se musíme snažit vyšťavit je, co to půjde. Máme natrénováno víc než oni," věří v další výhry znojemský trenér Martin Stloukal.

Zranění se týmu prozatím vyhýbají, Petr Beránek má kolena vyléčená a nejsou hlášena žádná další zranění. Mimo hru se však ve Vídni ocitli David Bartoš a Richard Jarůšek. „Oba hráli první dva zápasy špatně, je to dáno tím, že jsou mladí. V neděli by ale měli oba zase hrát," vysvětluje Stloukal.

A jak na Vídeň? V tom má trenér Znojma jasno. „Musíme je nutit bruslit, v tom je naše síla. Pokud přistoupíme na jejich poziční hru, dostaneme šest gólů a budeme působit trapně. My máme natrénováno z léta, když je donutíme bruslit, tak je máme," burcuje Stloukal.

Zažijte Červenobílé peklo podruhé

Prvních 500 návštěvníků v dresu Orlů nebo tričku "Jsme jeden tým" dostane poukázku na pivo Zubr zdarma! Plechovky jsou určeny na cestu domů, začnou se proto rozdávat zhruba dvě minuty před koncem utkání u obou hlavních východů ze stadionu. Poukázku mohou obdržet pouze starší 18 let.

Fanoušky rozproudí speciální předzápasová show, jejíž součástí budou vlajkonoši, sličné roztleskávačky, nástupové video při představení znojemských hokejistů či video "Jsme jeden tým". Illegal Bar se opět představí se svou nabídkou speciálních orlích drinků. K dispozici bude také dětský koutek a malování na obličej.

Můžete se těšit také na soutěže o hodnotné ceny. Vítěz přestávkové soutěže získá tablet od firmy Bouncer, líbající se páry pak mohou v soutěži Kiss me vyhrát poukázku v hodnotě 1000 Kč na romantickou večeři v Cafe Muzeum.

Vzájemné zápasy

12. kolo: Znojmo - Vídeň 3:4p
15. kolo: Vídeň - Znojmo 3:1
31. kolo: Vídeň - Znojmo 3:2
41. kolo: Znojmo – Vídeň 1:4
ČF1: Vídeň - Znojmo 6:3
ČF2: Znojmo – Vídeň 1:3
ČF3: Vídeň – Znojmo 3:4p

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Igor Dremelj #2, Viktor Trilar #4
Čároví: Alexander Dreier #70, Martin Smeibidlo #60

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Landsman - Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Kulmala, Bořuta, Sova - Strömberg, Fiala, Havlík - Lattner, Šeda, Beránek - Müller, Pucher, Uram - Komínek, Beroun, Rožník - Podešva.

UPC Vienna Capitals Zaba - Fraser, Lakos P., Klimbacher, Lakos A., Veideman, Schweda, Peter - Fortier, Schiechl, Ferland - Olsson, Soares, Romano - Keller, Pinter, Rotter - Woger, Draschkowitz, Schlacher.

Další zápasy čtvrtfinále play-off

Moser Medical Graz99ers - EC-KAC, stav série 1:2
EC Red Bull Salzburg - KHL Medveščak Zagreb, stav série 2:1
EC VSV - EHC LIWEST Black Wings Linz, stav série 1:2

NEWSLETTER