Většina Orlů ve Znojmě zůstává

Aktuální zprávy
NE 7. 4. 2013
<em>Znojmo</em> - Poté, co byl v pátek jmenován novým hlavním trenérem Orlů Jiří Režnar, je známa také kostra kádru na příští sezónu. Většinu tváří, kterou vídávali znojemští diváci na ledě v sezóně 2012/2013, uvidí také v nadcházejícím ročníku. O místo v sestavě bude bojovat také několik mladíků. „Vedení klubu ve spolupráci s novým trenérem nadále jedná s dalšími hráči stávajícího kádru i o nových posilách,“ prozrazuje manažer klubu Petr Veselý.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Smlouvy pro příští sezónu ve Znojmě mají obránci Aleš Sova, Antonín Bořuta, Lubomír Štach, Jan Lattner a také Jiří Tichý. Z útočníků se na ledě objeví Richard Jarůšek, Adam Havlík, Ondřej Fiala, Jan Šeda, Jiří Beroun, Jan Müller, Juraj Rožník, Petr Beránek i David Bartoš. Zůstává i gólman Filip Landsman.

O místo v sestavě bude bojovat také několik mladíků, kteří v sezóně 2010/2011 dosáhli na juniorský titul mistra České republiky. Jsou jimi útočníci Michal Telesz (Znojmo, EBYSL), František Nahodil (Znojmo, EBYSL), Patrik Novák (Karlovy Vary, MHL), Dominik Piskoř (Karlovy Vary, MHL), Jan Trojan (Beroun, 1. NHL), David Videlka (Beroun, 1. NHL) a obránce Jakub Šaur (Břeclav, 2. NHL). Do přípravy by se měli zapojit také juniorský gólman Petr Helešic a dorostenec Ondřej Šťáva.

Co se týče kanadských a finských hráčů, kteří v týmu loni působili, jednání probíhají pouze s bekem Kylem Whartonem. Burke Henry, Vesa Kulmala a Kim Strömberg na jihu Moravy končí.

S dalšími hráči loňského kádru i možnými posilami klub nadále jedná. Vzhledem k tomu, že v současné době teprve vrcholí boje o poháry ve většině evropských lig, bude klub o dalších posilách průběžně informovat v závislosti na jednání s hráči.

Aktuální podoba týmu

Brankáři: Filip Landsman, Petr Helešic (P)
Obránci: Aleš Sova, Antonín Bořuta, Lubomír Štach, Jan Lattner, Jiří Tichý, Jakub Šaur (P), Ondřej Šťáva (P)
Útočníci: Richard Jarůšek, Adam Havlík, Ondřej Fiala, Jan Šeda, Jiří Beroun, Jan Müller, Juraj Rožník, Petr Beránek, David Bartoš, Michal Telesz (P), František Nahodil (P), Patrik Novák (P), Dominik Piskoř (P), Jan Trojan (P), David Videlka (P)

(P) - hráč bude v přípravě bojovat o místo v sestavě

NEWSLETTER