Obránce Andrew Thomas v orlím hnízdě!

Aktuální zprávy
NE 21. 4. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemské zbrojení před hokejovou sezónou 2013/2014 pokračuje! Další novou akvizicí, která se objeví na jihu Moravy, je obránce Andrew Thomas. Sedmadvacetiletý Američan hájil v minulém ročníku dres slovinské Lublaně, kde pravidelně nastupoval v první obranné dvojici. Stokilový a téměř sto devadesát centimetrů měřící důrazný zadák podepsal ve Znojmě roční kontrakt.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Andrew Thomas je důrazný obránce, který je zároveň konstruktivní. Má dobré fyzické předpoklady, navíc hraje na pravou stranu. Celou minulou sezónu jsme ho sledovali v Lublani, měla by to být velká posila obranných řad," řekl prezident klubu Pavel Ohera.

Andrew Thomas

Rodák z Bow ve státě New Hampshire prošel několika nižšími zámořskými soutěžemi. Zkušenostmi sbíral nejdříve v univerzitním týmu Denveru, kde si jej vyhlídli i slavní Washington Capitals a v roce 2005 jej draftovali ve čtvrtém kole jako číslo 109.

foto
⇒  Andrew Thomas v dresu Lublaně

V dalších letech se Andrew Thomas pohyboval převážně ve vodách AHL, a tak před startem sezóny 2012/2013 kývl na nabídku Lublaně a vydal se na své první evropské angažmá. V barvách Slovinců si urostlý bek vedl suverénně a brzy si svými výkony vydobyl pozici v zahajovací sestavě týmu.

S pětkou na dresu odehrál padesát čtyři zápasy, v nichž si připsal tři gólové trefy a na dalších sedmnáct přihrál, čímž se stal druhým nejproduktivnějším zadákem Lublaně. V zápasech se znojemským mužstvem zaznamenal dvě asistence.

V dubnu 2013 podepisuje roční smlouvu ve Znojmě, k týmu se připojí až se startem přípravy na ledě.

» Andrew Thomas na Eurohockey.com

NEWSLETTER