Peter Pucher: <i>Tréner mi povedal, že nemám výkonnosť a moje výkony v českej lige musia byť zázrakom</i>

Dění v hokejovém světě
NE 10. 2. 2002
Šokující zpověď znojemského kapitána přinesl slovenský hokejový server <a href=http://www.hokej.sk>www.hokej.sk</a>. Peter Pucher v ní mimo jiné popisuje zklamání z praktik a přístupu, se kterými se setkal při přípravném kempu slovenské reprezentace před olympiádou. Jen dodejme, že slovenský tým bez Petera Puchera, v bráně s exznojemským Pavolem Rybárem, prohrál v úvodním zápase olympijského turnaje s Německem 0:3.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Už před turnajem z vyřazení šestice hokejistů z evropských soutěží, hlavně dvojice Pucher - Tomík, zavládlo nejen na Slovensku zklamání. Mnozí fanoušci se dokonce uchylovali k výrazům "národní tragédie", ovšem jejich reakce po zveřejnění rozhovoru s Peterem Pucherem bude nejspíš jasná. Do této chvíle uznávaný trenér Filc, který dokázal Slováky dovést ke stříbru na MS v Petrohradu 2000 a ve stejném roce i k bronzu na juniorském šampionátu, jistě ztratí nemálo ze svého kreditu.

"Trenér Filc se o mně vyjádřil v tom smyslu, že nemám dostatečnou dynamiku a rychlost. To mě velmi překvapilo, jelikož Filc můj styl zná a snad ví, co ode mne může očekávat. Dokonce jsem se od něj dověděl, že moje výkony ve Znojmě musí být dílem zázraku. Nechápal, jak můžu mít při své výkonnosti takovou dobrou statistiku. Přitom si myslím, že se na mě nebyl ani jednou podívat a neviděl mě hrát," svěřoval se Peter Pucher v rozhovoru pro www.hokej.sk.

Peter Pucher také připustil, že konečná nominace byla utvořena již před odjezdem a dvojice přípravných zápasů na ní nemohla nic změnit. "Dokonce nám v tom smyslu bylo něco řečeno. Potvrdila se tak slova Róberta Tomíka, který dal dvě branky a přesto jel domů," divil se zklamaný Pucher. Byla mu sice nabídnuta pozice náhradníka, který by zůstal s týmem během turnaje, tuto nabídku však odmítl. "Pokud mi bylo řečeno, že nemám dostatečnou výkonnost, nechtěl jsem zabírat místo těm, kteří ji mají," dodal pro www.hokej.sk.

Na místě náhradníka se ve slovenském týmu objevil Richard Kapuš, kterého znají čeští fanoušci z jeho "povedeného" působení v Třinci, a díky tomu, že Ronalda Petrovického si povolal Vancouver do prvního týmu, objevil se dokonce v zahajovací sestavě zápasu proti Německu. Slovenský tým se však v tomto zápase utopil v německé defenzívě, nevstřelil ani branku a podlehl soupeři 0:3...

Plný text rozhovru na www.hokej.sk
Páni od hokeja robili ofrky - www.hokej.sk
Kdo se bude moci podívat Peteru Šťastnému do očí - www.hokej.sk