Pauza je pryč, Orli míří do Klagenfurtu

Naši soupeři
ÚT 12. 11. 2013
Dlouhá reprezentační přestvávka je minulostí, hokej v podání Znojma opět pokračuje! Ještě před domácím zápasem s Vídní však Orli odjedou zkusit štěstí do Klagenfurtu, se kterým už letos dvakrát padli.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Thomas Koch, kapitán rakouské hokejové reprezentace, je také kapitánem loňského mistra Klagenfurtu. A jako správný kapitán se prosazuje, na kontě má 17 bodů.

Úřadující mistr si v posledních třech zápasech připsal čtyři body, nestačil pouze na vedouí Bolzano. V minulém utkání porazil Dornbirn 2:1. Převážně se ale hvězdami nabité mužstvo trápí, po loňské veleúspěšné sezoně okupuje až osmou, nepostupovou příčku v ligové tabulce. Proti Znojmu už svěřenci švédského trenéra Christera Olssona dvakrát uspěli. I tentokrát budou chtít bodovat. „Znojmo disponuje velice rychlým a talentovaným mužstvem. Chceme hrát jednoduše a co nejdříve si najít svůj rytmus. Tak můžeme Znojmo porazit,“ uvedl Olsson.

Orli v posledních pěti duelech před reprezentační přestávkou ukořistili šest bodů, i díky tomu jsou stále na sedmé pozici v tabulce. Zápas ale může být pro znojemské hráče velice důležitý. Klagenfurt je totiž hned za Znojmem, poue o dva body. Orli sice mají daleko lepší skóre, ale ztratit kontakt s čelem tabulky, kde na třetí Vídeň chybí Znojmu pouhé dva body, by mohl být smrtelný.

Trenéra Jiřího Režnara před reprezentační pauzou trápila rozsáhlá znojemská marodka. Ta se sice nevyprázdnila, ale vše je na dobré cestě. „Jediný, kdo z marodů nastoupí bude Patrik Novák. Ten je už v plné tréninkové zátěži. Peter Pucher se sice snaží, vždy na dvacet minut bruslí, ale nejde to. To samé Martin Podešva. I když tam je to už lepší, možná nastoupí proti Vídni. Honza Müller ještě není úplně v pořádku, nechci, aby se mu něco stalo, budeme ho potřebovat v dalších zápasech. U Richarda Jarůška je to ještě na déle. Sezonu jsme dohrávali ve třech pětkách, snad se nám teď povede herně. Pauza nám jen prospěla.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
10 2 5 1 2 22:28

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC-KAC
pozice v tabulce 7. 8.
body 24 22
aktuální forma Lublaň - Znojmo 0:5
Vídeň - Znojmo 4:3p
Znojmo - Lublaň 4:2
Klagenfurt - Dornbirn 2:1
Klagenfurt - Lublaň 4:2
Bolzano - Klagenfurt 7:4
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 21 bodů (8 + 13) Thomas Koch, 17 bodů (6 + 11)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 10 bodů (1 + 9) Florian Iberer, 14 bodů (5 + 9)
brankáři Sasu Hovi (90,4 %) Fabian Weinhandl (90,8 %)
využití přesilovek 17,28 % 14,56 %
úspěšnost oslabení 83,87 % 84,62 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #18 Robert Falkner (IIHF), #4 Viktor Trilar (IIHF)
Čároví rozhodčí: #76 Matjaz Hribar (IIHF), #54 Patrick Kalb (EBEL)

Sestavy z posledních zápasů

Hovi – Pavlikovský, Kolarz, Thomas, Štach, Sova, Bořuta, Magovac – Lattner, Blatný, Finsterle – Procházka, Fiala, Havlík – Beroun, Šeda, Beránek – Bartoš.
Swette – Siklenka, Iberer, Isopp, Pöck, Schumnig, Reichel, Ban, Ratz – Nödl, Koch, Lundmark – Scofield, Spurgeon, Fretter – Geier, Schuller, Pirmann – Kreuzer, Furey, Berr.
NEWSLETTER