Výhra, která nás může zvednout, hodnotí duel s Vídní Petr Beránek

Rozhovory
NE 17. 11. 2013
Dvacetiletý útočník se premiérového gólu v letošní sezoně dočkal až ve svém šestnáctém ligovém utkání. Od té doby je k nezastavení. V posledních pěti zápasech skóroval čtyřikrát a rázem se vyšvihl mezi nejproduktivnější hráče Orlů. Vítězný zásah si připsal i v pátečním klání s Vídní.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Parádní vítězství 4:0 nad Vídní, co říct k duelu?
Zápas byl skvělý, odehráli jsme jej dobře. Soupeře jsme prakticky nepustili do nějakých větších šancí. Důležité bylo, že jsme v první třetině ubránili oslabení tři na pět. Od té doby to bylo naše utkání.

Vnímal jste před zápasem nějakou větší motivaci?
Je to pro nás derby, trochu větší příprava se konala. Navíc v hlavách zůstává ta nepříliš slavná bilance s Vídní. Bylo jasné, že se jedná o zápas, který když vyhrajeme, tak nás může hodně psychicky zvednout. Chtěli jsme zvítězit kvůli divákům, kvůli nám, body teď potřebujeme.

Sasu Hovi

Od své první branky v utkání s Lublaní (29. října) Petr Beránek pravidelně boduje. V pěti zápasech si připsal čtyři góly a stejný počet asistencí.

  • ZNO - LUB (1 + 1)
  • VIE - ZNO (0 + 1)
  • LUB - ZNO (1 + 0)
  • KAC - ZNO (1 + 0)
  • ZNO - VIE (1 + 2)

Dá se říct, že to byl nejlepší výkon mužstva v sezoně?
Byl to dobrý výkon, ale nemyslím si, že jsme byli až tak suverénní. I Vídeň prokázala svou kvalitu. Ale v těžkých chvílích nás podržel Sasu Hovi, jemu patří velký dík.

Ve Vídni jste odehráli utkání před čtrnácti dny, prohráli jste v prodloužení. V čem byl největší rozdíl v těchto dvou zápasech?
Zápasy to byly podobné. Jen s tím rozdílem, že v tom prvním jsme si nepohlídali vedení 3:1. Potom jsme udělali hodně hloupou chybu v prodloužení, a to nás stálo druhý bod. Tentokrát jsme si už náskok ubránili.

Své první letošní trefy jste se dočkal až v šestnáctém utkání, to je pro útočníka dlouhá doba...
Čekání na gól bylo hrozně dlouhé... Přiznávám, že mě to ze začátku hodně frustrovalo. Snažil jsem se na to nemyslet. Chtěl jsem do zápasu jít s klidnou hlavou, soustředit se na sebe, na koncovku. To mi asi pomohlo nejvíce.

Čekal jste někdy na gól tak dlouho?
Ano, dokonce ještě déle než tentokrát. Musím přiznat, že mi to několikrát problesklo hlavou. Nechtěl jsem, aby se stejná situace znovu opakovala. Zaplaťpánbůh to nakonec nebylo tak zlé.

Teď se ale vše zlomilo a daří se, v pěti zápasech jste skóroval hned čtyřikrát...
V poslední době mi to tam padá. Nevím, čím to je, ale popravdě po tom ani nepátrám. Samozřejmě jsem rád, že se mi teď střelecky daří. Doufám, že to bude v podobném trendu pokračovat i dál.

NEWSLETTER