Dlouho očekávané měření sil s italským Bolzanem je tu!

Naši soupeři
PÁ 29. 11. 2013
Podruhé v historii se střetne znojemský hokej s italským. Naposledy tomu bylo v přípravě v roce 2005, kdy reprezentace Itálie porazila Orly po nájezdech. Nyní bude mít zápas s klubem z Bolzana vyšší váhu. Bojuje se o důležité body to tabulky EBEL. Utkání startuje v sobotu netradičně v 19:45.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Ještě vloni Orel, letos italská Liška. Kim Strömberg nasbíral v sedmnácti duelech osmnáct kanadských bodů a je třetím nejproduktivnějším útočníkem Bolzana.

Italské Bolzano, nováček Erste Bank Eishockey Ligy, je snad tím největším překvapením soutěže. Již od prvních kol se vyšplhal na první příčky tabulky. Nyní je třetí, o šest bodů za vedoucím Salzburgem. Tým vedený Američanem Tomem Pokelem, který bude na jaře koučovat také italskou reprezentaci na mistrovství světa, čítá dvanáct italských rodáků, devět Kanaďanů, dva Američany a po jednom Finovi, Slovinci a Čechovi. Tím je známá ex-litvínovská brankářská jednička Jaroslav Hübl.

"Očekávání před zápasem jsou velká," říká kapitán Bolzana Alexander Egger. "Znojmo předchází pověst bruslařsky výborného týmu. Uděláme ale vše pro úspěch," dodává italský obránce.

Znojmo v úterý po dvou výhrách v řadě prohrálo a spadlo na pátou příčku. Do Itálie odcestovalo již v pátek po poledni. "Ve středu jsme dali hráčům volno a poté se začali připravovat na Bolzano. Podívali jsme se na záznamy z jeho zápasů," komentuje trenér Jiří Režnar. "Do utkání naskočí i útočník Jan Lattner, kterého v minulých dnech trápilo zranění." Kromě Milana Procházky a dlouhodobě zraněného Patrika Nováka tak budou mít trenéři k dispozici kompletní tým.

"Na zápas s Bolzanem se těším. Hrají špičku, takže jsem zvědavý, co předvedou," říká znojemský bek Lubomír Štach. "Co jsem se díval, tak mají jednu pětku opravdu šikovnou. Doufám, že tam uspějeme."

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 6. 3.
body 31 36
aktuální forma Znojmo – Villach 4:5
Vídeň – Znojmo 2:3
Znojmo – Dornbirn 4:1
Graz – Bolzano 1:4
Bolzano – Klagenfurt 2:1
Bolzano – Linz 3:4p
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 27 bodů (9 + 18) Mark Santorelli, 30 bodů (7 + 23)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 15 bodů (3 + 12) Sebastian Piche, 28 bodů (8 + 20)
brankář Sasu Hovi (90,3%) Jaroslav Hübl (90,4%)
využití přesilovek 18,52 % 21,82 %
úspěšnost oslabení 84,87 % 80,85 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: Vladimir Babić, #11 Peter Gebei
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #55 Daniel Sooß

Sestavy z posledních zápasů

Hovi (3. Landsman) – Pavlikovský, Kolarz, Štach, Müller, Bořuta, Sova, Magovac – Beránek, Blatný, Finsterle – Podešva, Fiala, Havlík – Beroun, Šeda, Jarůšek – Pucher, Bartoš.
Hübl - Egger, Nicoletti, Piche, Tomassoni, Oberdörfer, Charlebois, Wunderer - Pance, Whitfield, Beaudoin - Ströbmerg, Sharp, Santorelli - Esposito J., Esposito A., Bernard - Zisser, Schofield, Gander.
NEWSLETTER