Zaseknout drápky a nepustit! Znojmo zbrojí na duel s Vídní

Naši soupeři
ČT 9. 1. 2014
Jistota vyřazovacích bojů znojemským hokejistům viditelně prospívá. Drtí jednoho soupeře za druhým a body vozí i z míst, kde se dolují jen těžko. Ale pozor! Přestože vládne klid, jeden bonbónek v podobě domácího derby s Vídní na Orly ještě čeká! Motivaci hledat netřeba. Utkání startuje v pátek v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Dvoumetrový rakouský zadák André Lakos se vrátil po krátké anabázi v Chomutově zpět do Vídně, kde v šestnácti zápasech nasbíral již deset bodů. V kapse má navíc letenku na ZOH v Soči.

Hokejisté Vídně plní své předsezónní ambice. S předstihem si zajistili účast v play-off a stále ještě bojují o absolutní vítězství v základní části EBEL. V roce 2014 odehráli Capitals čtyři zápasy a ve všech případech se jim dařilo bodovat. Cíl mužstva je jasný – zisk co nejvyššího počtu bonusových bodů do nadstavby. „Chceme z posledních dvou víkendových zápasů vytěžit maximum. Každý bod do nadstavbové části je důležitý,“ potvrzuje obránce André Lakos.

Po dvou letech, kdy Znojmo v duelech s Vídní spíše jen paběrkovalo, přišel důležitý zlom. Jihomoravané ve všech letošních vzájemných kláních bodovali, navíc dvakrát zvítězili v základní části. „Orli jsou od svého vstupu do ligy rok od roku silnější. V této sezoně udělali krok správným směrem,“ je přesvědčen hlavní kouč Tommy Samuelsson. Tomu bude na jihu Moravy scházet obránce Peter Schweda.

Znojemští hokejisté jsou na tom v novém roce ještě o chloupek lépe. Vyhráli již pětkrát v řadě, čímž potvrdili svou účast v play-off, navíc ještě stále bojují o bodové zvýhodnění v nadstavbě. Po dvoudenním výletu do Villachu a Bolzana se Orli opět představí, naposledy v základní části, před domácím publikem. „Chceme pokračovat v naší vítězné sérii a předvést fanouškům skvělou hru. Musíme být plně koncentrovaní již od prvních minut. Vídeň se nám bude chtít určitě pomstít za minulé porážky,“ říká asistent trenéra Znojma Milan Navrátil.

V předchozích dnech se Jihomoravané představili mezi mantinely bez zkušených hráčů Richarda Pavlikovského a Zdeňka Blatného. Kapitána týmu Jiřího Berouna trápí bolest zubů. Svou šanci tak opět dostali juniorští útočníci Lukáš Nováček a Marek Špaček, premiéru si v dresu A-týmu odkroutil i kapitán znojemských juniorů, obránce Michael Theimer.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
18 3 10 1 4 43:73

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo UPC Vienna Capitals
pozice v tabulce 5. 1.
body 54 58
aktuální forma Bolzano – Znojmo 2:3
Villach – Znojmo 1:3
Znojmo – Salzburg 3:2
Dornbirn – Vídeň 3:2p
Innsbruck – Vídeň 3:5
Vídeň – Klagenfurt 3:4sn
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 47 bodů (15 + 32) Francois Fortier, 44 bodů (19 + 25)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 23 bodů (6 + 17) Adrian Veideman, 32 bodů (4 + 28)
brankáři Sasu Hovi (91,5 %) Matthew Zaba (91,7 %)
využití přesilovek 21,39 % 22,45 %
úspěšnost oslabení 83,15% 85,63 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #12 Ulrich Erd, #9 Shane Warschaw
Čároví rozhodčí: #73 Andreas Hütter, #84 Oskar Johnston

Sestavy z posledních zápasů

Hovi – Bořuta, Kolarz, Thomas, Štach, Pojkar, Müller, Theimer, Magovac – Lattner, Bartoš, Šeda – Špaček, Pucher, Podešva – Novák, Fiala, Procházka – Beránek, Finsterle, Nováček.
Zaba –Klimbacher, Lakos A., Veideman, Schlacher, Fraser, Lakos P., Peter, Seidl – Ferland, Ouellette, Hartl – Keller, Olsson, Sylvester – Fortier, Gratton, Rotter – Puschnik, Schiechl, Fischer.
NEWSLETTER