Na programu je souboj českých a rakouských dravců

Naši soupeři
ČT 23. 1. 2014
K předposlednímu domácímu zápasu Znojma před olympijskou přestávkou přijede rakouský Villach, kterému se vstup do nadstavby nevydařil. Naopak Jihomoravané budou chtít navázat na přívětivé výsledky z posledních zápasů a posunout se tabulkou ještě výše! Duel startuje v pátek v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
John Hughes. To je jméno útočníka Villachu, který má momentálně na svém kontě nejvíce asistencí v celé soutěži. Zároveň je i druhým nejproduktivnějším hráčem ligy.

Villach má na své soupisce plno zkušených tahounů. Útočníci Derek Ryan a John Hughes vedou kanadské bodování EBEL a Rodney Coleman Jarrett je zase nejlepším obráncem v lize, přesto se Rakušanům vstup do nadstavby nepovedl. Na černou sérii nasedli již v posledním utkání základní části, kdy inkasovali dvoucifernou prohru od Vídně. Momentálně nemají na svém kontě jediný bod. "Odehráli jsme dva dobré zápasy proti nejlepším týmům ligy, bohužel jsme vždy těsně prohráli. Nedaří se nám střílet branky," ví hlavní trenér Villachu Hannu Järvenpää.

"Tento týden jsme dobře potrénovali a připravili se na zápas se Znojmem. V Česku to ale není nikdy jednoduché, vždy jsou dobře nachystaní," pokračuje. "Musíme hrát chytře."

Znojmu se zatím daří. V nadstavbě získalo již tři body a je momentálně na čtvrtém místě se ztrátou pěti bodů na první Vídeň, která má o zápas navíc. Právě lídr tabulky je jediný přemožitel Orlů v aktuálním kalendářním roce. "Bohužel se nám nepovedly penalty," vrací se k poslední prohře Martin Podešva. "Naším velkým cílem je začínat play-off doma, tedy umístit se v první čtyřce. Máme opravdu dobrý tým."

S Villachem Znojmo letos bodovalo třikrát, z toho dvakrát bralo všechny body. "Villach je silný, má nebezpečné přesilovky. Musíme si dát pozor na zbytečné fauly," dodává pětadvacetiletý útočník.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
14 7 5 0 2 49:52

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 4. 6.
body 3 0
aktuální forma Znojmo - Vídeň 2:3sn
Linz - Znojmo 1:6
Graz - Znojmo 2:3
Villach - Salzburg 2:3
Vídeň - Villach 4:2
Vídeň - Villach 11:1
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 50 bodů (15 + 35) Derek Ryan, 74 bodů (33 + 41)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 24 bodů (4 + 20) Rodney Coleman Jarett, 38 bodů (13 + 25)
brankář Sasu Hovi (91,7%) Jean Philippe Lamoureux (91,9%)
využití přesilovek 20,77 % 23,70 %
úspěšnost oslabení 83,74 % 81,50 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #12 Ulrich Erd, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Hovi (Landsman) – Kolarz, Bořuta, Štach, Thomas, Pavlikovský, Pojkar, Müller – Beroun, Bartoš, Šeda – Podešva, Pucher, Havlík – Beránek, Blatný, Lattner – Procházka, Fiala, Novák – Jiránek.
Lamoureux (Höneckl) – Jarrett, Unterluggauer, Bacher, Brunner, Pretnar, Hotham, Steiner – Pewal, Ryan, Hughes – Platzer, Göhringer, Nageler - Fraser, Hunter, Peintner – Rauchenwald, Petrik.
NEWSLETTER