K přímému souboji o nejlepší čtyřku přijede Linz

Naši soupeři
ČT 27. 2. 2014
Dvě poslední kola předcházejí pondělnímu výběru soupeřů pro čtvrtfinále play-off EBEL. O tom, zda Znojmo začne vyřazovací boje doma, může rozhodnout už páteční souboj čtvrtého s pátým týmem tabulky. Orli v netradičním čase od 19:30 hostí Linz.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Útočník Brian Lebler má za sebou olympijské hry v Soči a patří k nejproduktivnějším útočníkům Linze

Linz v posledním kole inkasoval vysokou porážku 2:7 na ledě vedoucího Salzburgu. Trenér Rob Daum, který se v pozici asistenta rakouské reprezentace objevil i na olympiádě v Soči a spekuluje se o něm jako o novém budoucím hlavním kouči, ale zůstává optimistou. "Pro nás ten zápas nic neřešil. Stále platí, že když vyhrajeme zbývající duely, budeme nejhůř čtvrtí, což je nás cíl. Ve Znojmě jsme ale dosud nikdy neuspěli. Potřebujeme dobrý výkon gólmana, pozornou obranu a efektivní přesilovky," říká kanadský odborník.

Znojmo má za sebou nešťastný zápas ve Villachu. Přestože ve druhé třetině vedlo o dva góly, nakonec kvůli brance inkasované dvě desetiny vteřiny před koncem prohrálo 3:4. A to přesto, že soupeře přestřílelo v poměru 42:28. "Byli jsme lepší, ale zahodili spoustu šancí a nakonec inkasovali nešťastnou branku," konstatoval asistent trenéra Milan Navrátil.

Duel proti Linzi tak může rozhodnout o tom, zda Orli budou mít pro čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. "Čeká nás důležitý zápas, který chceme vyhrát. Nebude to ale jednoduché, soupeř je velmi silný v ofenzivě. Musíme tentokrát naše šance využívat a v zakončení být koncentrovaní," říká Navrátil.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
13 8 3 2 0 54:35

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce 5. 4.
body 8 9
aktuální forma Villach – Znojmo 4:3
Znojmo – Bolzano 4:1
Salzburg – Znojmo 4:2
Salzburg – Linz 7:2
Linz – Villach 5:3
Villach – Bolzano 6:3
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 54 bodů (17 + 37) Jason Ulmer, 57 bodů (16 + 41)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 28 bodů (7 + 21) Curtis Murphy, 39 bodů (10 + 29)
brankář Sasu Hovi (91,8 %) Michael Ouzas (91,9 %)
využití přesilovek 20,60 % (3.) 17,65 % (8.)
úspěšnost oslabení 84,49 % (2.) 83,24 % (5.)

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #14 Christian Kaspar
Čároví rozhodčí: #84 Oskar Johnston, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Hovi – Pavlikovský, Sova, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Magovac – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Müller, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Novák.
Ouzas – Murphy, R. Lukas, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Fechtig – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Baumgartner, Oberkofler, Iberer – Spannring, P. Lukas, Macierzynski.
NEWSLETTER