Orli míří do Linze. Přivezou druhý bod?

Naši soupeři
SO 8. 3. 2014
Historicky první domácí vítězství v play-off EBEL přineslo v pátek Orlům důležitý úvodní bod ve čtvrtfinálové sérii. Linz ale touží po odplatě a v neděli bude chtít v domácím prostředí vyrovnat. Zápas začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Loňský nejlepší střelec EBEL Andrew Kozek ukázal svou sílu i v prvním zápase čtvrtfinále, kdy skóroval dvakrát

Linz musel v pátek na cestě domů přemítat, kde ztratil dobře rozehraný první zápas. Z vedení 3:1 po první třetině se neurodilo nic a rakouský tým musí v sérii dotahovat. "Začali jsme zápas velmi dobře, ale pak nechali soupeři příliš mnoho prostoru. Podobnou chybu nesmíme opakovat. Měli bychom aktivně forčekovat a snažit se více usazovat v útočné třetině," říká trenér Linze Rob Daum. "Potřebujeme také, aby začalo skórovat více našich útočných řad. V posledních zápasech jsme se mohli spolehnout jen na tu druhou, která se prosadila i ve Znojmě," dodává.

Orly naopak velký obrat může povzbudit a dodat energii i sebedůvěru pro další zápas. "Když prohrajete, vše najednou víc cítíte, víc vás to bolí," potvrzuje trenér Jiří Režnar. "Tým se cítí dobře. Nemusíme ve hře nic měnit. Domácí jistě do utkání nastoupí velmi agresivně, nesmíme se ale nechat rozhodit a vydržet," konstatuje obránce Michael Kolarz. "Páteční zápas nám dodal sebevědomí, ale nyní už je historií a v neděli to bude něco nového."

Oba týmy by měly nastoupit ve stejných sestavách jako v pátek, na znojemské straně tedy stále bude chybět po zranění se vracející Petr Beránek.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
15 9 3 3 0 61:40
 

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce po základní části 4. 6.
body 12 9
aktuální forma Znojmo – Linz 4:3p
Vídeň – Znomo 4:7
Znojmo – Linz 3:2
Znojmo – Linz 4:3p
Linz – Bolzano 1:3
Znojmo – Linz 3:2
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 56 bodů (18 + 38) Jason Ulmer, 58 bodů (16 + 42)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 30 bodů (8 + 22) Curtis Murphy, 39 bodů (10 + 29)
brankář Sasu Hovi (91,9 %) Michael Ouzas (92,0 %)
využití přesilovek 20,33 % (4.) 17,54 % (9.)
úspěšnost oslabení 83,92 % (3.) 83,50 % (5.)
 

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #17 Thomas Berneker, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #71 David Nothegger, #72 Damir Raković

Sestavy z posledních zápasů

Hovi – Pavlikovský, Štach, Sova, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Novák – Špaček
Ouzas – Murphy, R. Lukas, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Fechtig, Mayr  – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Baumgartner, Oberkofler, Iberer – Spannring, P. Lukas, Macierzynski.
NEWSLETTER