Reakce klubu na události třetího čtvrtfinále

Aktuální zprávy
ČT 13. 3. 2014
Na základě prostudování videozáznamů a lékařských zpráv se vedení klubu Orli Znojmo s.r.o. po poradě s právním zástupcem rozhodlo podat na Policii ČR podnět k prošetření zákroků hráčů EHC Black Wings Linz Andrew Jacoba Kozeka nar. 26. 5. 1986 a Patricka Spannringa nar. 6. 11. 1990.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V obou případech žádá klub Policii ČR o přezkoumání, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu, konkrétně k úmyslnému násilnému jednání, jehož záměrem bylo způsobit hráčům Martinu Podešvovi a Adamu Havlíkovi závažné ublížení na zdraví a vyřadit je z účinkování v nadcházejících zápasech.

Klub rovněž žádá o přezkum, zda se na předmětném jednání formou návodu nepodílel také trenér mužstva Linze, pan Rob Daum, pod jehož vedením oba výše uvedení hrají.

Klubu Orli Znojmo je známo, že dokazování těchto skutků bude složité, nicméně rozhodl se postupovat touto cestou, neboť nehodlá stavět sportovní úspěchy nad zdraví hráčů a zároveň se nejedná o první případy úmyslné likvidace jeho hráčů ze strany soupeřů.

Videozáznamy inkriminovaných událostí:
Zákrok na Adama Havlíka: https://www.youtube.com/watch?v=OJf2IDb2xfU
Zákrok na Martina Podešvu: https://www.youtube.com/watch?v=YfR19PV27PQ

NEWSLETTER