Příčina porážky? Nadměrná motivace!

Aktuální zprávy
NE 17. 3. 2002
Znojemští hráči se po prohraném zápase sympaticky nesnažili hledat příčiny jinde než u sebe. "Bylo by jednoduché se vymlouvat na to či ono, ale dneska jsme si to prohráli sami. Byli jsme hrozně přemotivovaní," sypal si popel na hlavu Radek Haman. Peter Pucher souhlasil: "Naše řada nehrála dobře, vůbec jsme Oldovi nepomohli."
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Nikoli ustrašeností, kterou si znojemští hráči prohráli loňskou sérii se Slavií, ale obrovskou přemotivovaností ztratili zápas ve Zlíně. "Hrozně jsme chtěli, nějak to na nás dolehlo, a když jsme dostali první dva rychlé góly, úplně jsme se sesypali," hledal příčiny Radek Haman. "Vše bylo záležitostí psychiky, z ní pramenily obrovské chyby v obraně, nebo neschopnost přejít střední pásmo a založit útok."

Po dvou rychlých brankách si trenéři vybrali oddechový čas. "Snažili jsme se hráče nabádat, aby se zklidnili, aby se soustředili na obranu a abychom už nedostali v první třetině gól. Bohužel jsme jej inkasovali hned z následného střídání a bylo po zápase," vracel se k inkriminovanému momentu Milan Kastner. Také podle Petera Puchera rozhodly rychlé branky v úvodu: "Bohužel jsme se vůbec nedostali do tempa a když prohráváte tři nula, těžko se už do zápasu dostanete. Potom jsme celý zápas špatně bruslili a dělali jsme hrozné chyby v obraně. To rozhodlo."

Do zápasu nenastoupil obránce Karel Soudek, který ulehl do postele se zvýšenou teplotou. Jeho absence byla znát především v přesilových hrách, ale za porážku Orlů určitě nemůže. "Jak jsem řekl, bylo by to laciné se na to vymlouvat. Jasně že nám chyběl, úplně se nám rozpadly obranné dvojice, hlavně v přesilovkách," uvedl k absenci nejzkušenějšího beka Radek Haman. "Doufáme, že v úterý už bude fit," dodal Milan Kastner.

Právě na znojemském ledě čeká Orly druhá šance rozhodnout sérii. Porážka 2:6 se na týmu obvykle nějak podepíše, bude velký problém se oklepat a jít na led opět s čistou hlavou? "Já věřím, že se hráči vyspí a zítra na tréninku o ničem nebudou vědět," doufal Milan Kastner. A Radek Haman se snažil na zlínském debaklu vidět hlavně pozitiva: "Snad nás ten výprask posadí na zem. Teď už budeme hrát s větším respektem a na všechno si dáme větší pozor."

Kapitán Peter Pucher potom shrnul vyhlídky do stručné věty: "Musíme se zlepšit v obraně, pomoct Oldovi a dát nějaké góly, pak vyhrajeme!"
NEWSLETTER