FOTO: Orli se vrátili na domácí stadion

Aktuální zprávy
ST 30. 7. 2014
Po týdnu v třebíčském azylu se mohli znojemští hokejisté vrátit na domácí stadion, kde se dolaďují poslední detaily náročné rekonstrukce. Svěřenci trenéra Jiřího Režnara trénují od středy dvoufázově.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Na ledě jsme byli jako první a jeho kvalita je perfektní. Ledaři ho skvěle zmrazili," pochvaloval si po dopoledním tréninku Režnar. "Tréninky máme dopoledne i odpoledne, takže tu dopolední část můžeme rozdělit. Ve středu byli na ledě prvně útočníci, pak obránci. Od čtvrtka budeme chodit na led po pětkách," prozradil.

"Ještě tento týden je to zaměřené na herní činnosti, ale v tom příštím začneme zkoušet už i něco do systému. Kromě ledu chodí kluci také do posilovny," popisuje znojemský lodivod průběh tréninků.

Trenér Jiří Režnar udává hráčům pokyny

Oproti loňské sezóně, kdy Režnarovi sekundoval i asistent Milan Navrátil, chodí s hráči na led pouze dva trenéři. "Tu funkci po Milanovi nyní zčásti zastává Petr Hrachovina. Hráči to ale dělají pro sebe, aby rostli nahoru, takže pokud to budou šidit, šidí sami sebe. Znojemská parta je tak vyspělá, že se jí řekne a nakreslí, co má dělat a ona to dá naplno, i kdybych tam nebyl. Je na ni stoprocentní spolehnutí," vyzdvihuje tým.

Také složení jednotlivých formací začíná mít konkrétní obrysy. "Ono se to skládá samo jako puzzle. Hodně se tomu věnuje s Pavlem Oherou Rosťa Dočekal. Skládáme to podle pozic. Sehnali jsme praváky jak do obrany, tak do útoku. Ti nám chyběli hlavně do přesilových her. Loni jsme hráli bez praváků a celkově jsme skončili třetí v přesilovkách, tak letos to můžeme ještě posunout."

Rekonstrukce stadionu finišuje

Na zimním stadionu stále probíhají montérské práce. "Nyní se pracuje na montáži střídaček a trestných lavic, které by měly být dokončeny ve čtvrtek. Probíhá také úklid stadionu," přiblížil manažer Petr Veselý. "Moc se mi to líbí. Je vidět, že se tady pracuje. Myslím si, že až sem přijdou fanoušci na první zápas, tak budou mile překvapeni," dodal Režnar.

» Fotogalerie ze středečního tréninku

NEWSLETTER