Znojmo posiluje brankářský post, na zkoušku přišel Lukáš Cikánek

Aktuální zprávy
ST 20. 8. 2014
Nového muže s maskou představili v úterním utkání v Mladé Boleslavi Orli Znojmo. Šestadvacetiletý gólman Lukáš Cikánek spojil svou dosavadní hokejovou kariéru s Kladnem, nyní přichází na zkoušku bojovat o místo v kádru pro EBEL.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Cikánek je kladenským odchovancem. Ve středočeském městě prošel mládežnickými kategoriemi a patřil k nejlepším gólmanům své věkové kategorie. Až do dvaceti let pravidelně reprezentoval Českou republiku v mládežnických výběrech.

V sezóně 2005/06 byl oporou kladenského týmu v cestě za ziskem juniorského titulu. Mezi Cikánkovy spoluhráče v té sezóně patřili třeba Jiří Tlustý, Jakub Voráček nebo Michael Frolík, současní reprezentanti působící v NHL.

Od ročníku 2008/09 až do loňské sezóny doplňoval Cikánek extraligové starty za Kladno s prvoligovými štacemi. V nejvyšší soutěži odchytal více jak 120 zápasů. Působil také v Chomutově, Berouně, Kadani i Písku, v sezóně 2009/10 se stal nejlepším brankářem první ligy dle úspěšnosti zásahů.

Po sestupu kladenského klubu z extraligy byl Cikánek bez angažmá, ve Znojmě nyní bude bojovat o místo v brankovišti. „Nechtěli jsme ponechat nic náhodě a rozhodli se Lukáše vyzkoušet formou try-outu. Zranění Tomáše Tomka se bohužel ukazuje být dlouhodobější a vyžádá si ještě několik týdnů léčení. Lukáš je už ostřílený brankář s extraligovými zkušenostmi a věříme, že spolu s Patrikem Nechvátalem vytvoří kvalitní dvojici," nechal se slyšet sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

» Lukáš Cikánek na Eurohockey.com
Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

NEWSLETTER