Sezóna začíná! Orli hostí na Vinobraní rozjetou Vídeň

Naši soupeři
ČT 11. 9. 2014
Sváteční atmosféra, zaplněné ochozy, špičkový soupeř a nová zápasová show. Začátek sezóny ve Znojmě mohl být jen těžko atraktivnější. Úvodní buly celé sezóny EBEL 2014/15 bude vhozeno v pátek 12. září v 17:00 ve Znojmě, kam zavítá účastník Ligy mistrů UPC Vienna Capitals. Buďte u toho!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

UPC Vienna Capitals

» Hvězda soupeře
Kanadský gólman Matt Zaba patří k oporám Vídně. Loni byl klíčovým mužem obrany, která inkasovala nejméně branek v celé EBEL.

Těžko byste letos v lize hledali většího favorita na zisk titulu než je Vídeň. Přestože loňská sezóna skončila pro Capitals nečekaně už ve čtvrtfinále, klub nepanikařil. Udržel většinu svých opor, tým doplnil o další hráče v ideálním hokejovém věku a pohled na jeho soupisku budí respekt. Obrana a brankář už tradičně patří mezi nejlepší v lize, útok plný dravých zámořských útočníků má potenciál.

A co lépe hovoří o kvalitě Vídně, než její dosavadní výkony v Lize mistrů. Rakouský celek zaskočil hokejový svět, vyhrál všechny čtyři zápasy a s 11 body vévodí skupině B před švédským Färjestadem, švýcarským Curychem a norskou Vålerengou.

Kouč Tom Pokel, který po zisku titulu v Bolzanu přesídlil na lavičku Vídně, ale stále vidí ve hře svého týmu rezervy. I to ukazuje vysoké ambice klubu. Spolehnout se může na kanadského gólmana Zabu, reprezentační obranu s Lakosem, Ibererem a zámořskými konstruktivními beky i na výborně poskládaný útok.

Talisman Capitals jménem Benoit Gratton už není jedinou hlavní hvězdou týmu, pozor si obrany soupeřů budou muset dát i na americké rychlíky Nagliche a Jessimana nebo kanadského bombarďáka Ferlanda.

Z kabiny Orlů

Dresy 2014/15

Znojemský tým se na start sezóny těší. V nových dresech by měl vyjet na led v kompletním složení, navíc posíleném o novou akvizici, obránce Tomáše Kloučka. Hráč se zkušenostmi z NHL a KHL tak dodává další zkušenost zadním řadám, které budou čelit útočné síle soupeře. V brance začne při trvajícím zranění Tomáše Tomka jako jednička Lukáš Cikánek.

„V útočné fázi a přesilovkách jsme stále silnější. Na úvod sezóny se moc těšíme. Stadion bude zaplněný a atmosféra skvělá,“ věří obránce Lubomír Štach. A má pravdu, na pokladnách zbývalo ve čtvrteční odpoledne přibližně 1200 vstupenek. Ty jsou stále v prodeji online, v 15:00 se poté otevřou také pokladny na zimním stadionu. Uvnitř stadionu bude možné mimo jiné koupit také vstupenky na Znojemské historické vinobraní, které v pátek a sobotu probíhá v ulicích města Znojma.

Právě Vinobraní spojené s očekávaným vysokým zájmem fanoušků o zápas vede k několika bezpečnostním a informativním opatřením, o nichž se více dozvíte v tomto článku. Fanshop je zatím provizorně přesunut do prostoru v rohu zimního stadionu nad jedním z občerstvovacích stánků. Doporučujeme přijít včas, vyhnout se frontám u vstupu a především si naplno užít předzápasovou show v novém kabátě, která startuje v 16:45.

Komentovaný stream na Playo.tv

Podobně jako v loňské sezóně budou mít i letos fanoušci, kteří se nemají možnost dostat na stadion, možnost vychutnat zápas v HD kvalitě na komentovaném živém online přenosu Playo.tv. Přímý přenos utkání začíná v 16:50.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
21 4 11 1 5 52:83

Sestavy z posledních zápasů

Cikánek – Grof, Bořuta, Sova, Pavlikovský, Nemčík, Štach - Tomas, Fiala, Lattner, Rosa, Pucher, Podešva, Abdul, Šeda, Číp, Bartoš, Novák.
Kickert – Carson, Iberer, Peter, Fraser, Schlacher, Klimbacher, Lakos, Hackl – Watkins, Ferland, Foucault, Naglich, Jessiman, Fischer, Rotter, MacArthur, Puschnik, Hartl, Bauer,Schiechl
NEWSLETTER