Orli vyjíždějí do boje o další body, na řadě je Fehérvár

Naši soupeři
ČT 20. 11. 2014
Po týdnu se Orli opět ukážou v akci. Tentokrát se představí v maďarském Fehérváru, kde budou usilovat o prodloužení vítězné šňůry již na šest utkání. Fehérvár se poslední zápasy trápil, ani tak nebude snadné pro svěřence Jiřího Režnara bodovat. Zápas začne v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
V dresu ďáblů momentálně válí Andrew Sarauer (7+16). V zámoří se nikdy moc neprosadil, v Maďarsku ale hraje již druhým rokem a je platným hráčem.

Fehérvár se po reprezentační přestávce dost hledá. Před ní měl velice slušně vyšlápnuto, vešel se do první pětky a hrál v naprosté pohodě. Poslední dva zápasy však prohrál, v tabulce se propadl na šesté místo a hlavně porážka na domácím ledě od Grazu na pohodě ďáblům rozhodně nepřidá.

"Znojmo je velice ofenzivně laděný tým. Abychom uspěli, musíme se vyvarovat jakékoli chyby a eliminovat jakoukoli jeho šanci," prozradil Rob Pallin, hlavní kouč Maďarů. Alba Volán potřebuje body, na šestém místě má sice před Villachem tříbodový náskok, ten lze ale lehce smazat. Navíc se do sestavy vrací zranění Varga s Bartalisem.

Orli na rozdíl od Fehérváru v tabulce stoupají, momentálně jim patří čtvrtá pozice. Poslední dva zápasy Češi vyhráli, nejdříve si dupli na Vídeň a pak na domácím ledě po nervy drásajícím závěru porazili Innsbruck. „V Maďarsku chceme vyhrát, pokračovat na vítězné vlně. Nebude to jednoduché, i tak chceme uspět."

V sestavě se v pátek zřejmě neobjeví beci Martin Bača s Alešem Sovou. Oba jsou zranění. Nepravděpodobný je také start útočníků Jiřího Berouna a Pavla Rosy.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
15 7 6 2 0 46:44

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Fehérvár AV19
pozice v tabulce 4. 6.
body 22 20
aktuální forma Znojmo - Innsbruck 2:1sn
Vídeň - Znojmo 1:4
Znojmo - Dornbirn 8:3
Fehérvár - Graz 2:5
Villach - Fehérvár 5:4
Innsbruck - Fehérvár 1:3
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 24 bodů (7 + 17) Andrew Sarauer, 23 bodů (7 + 16)
nejproduktivnější obránce Jakub Grof, Lubomír Štach, oba 15 bodů (4 + 11) Johan Ejdepalm, 11 bodů (0 + 11)
brankáři Tomáš Tomek (91,89 %) Miklos Rajna (89,94 %)
využití přesilovek 34,02 % 20,78 %
úspěšnost oslabení 75,90 % 70,89 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #12 Ulrich Erd, #2 Igor Dremelj
Čároví rozhodčí: #84 Oskar Johston, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Tomek – Grof, Štach, Pavlikovský, Nemčík, Bořuta, Jass, Klimíček – Tomas, Rehuš, Bartoš – Podešva, Pucher, Havlík – Číp, Šeda, Novák – Lattner, Fiala, Abdul – Špaček.
Robinson (36. Rajna) – Reiter, Ejdepalm, Wehrs, Boivin, Orbán, Tokaji, Hetenyi - Kovacs, Sikorcin, Banham - Lovecchio, Sarauer, Marino - Kocsis, Erdely, Vincze - Benk, Nemes, Magosi.
NEWSLETTER