Venkovní série pokračuje, Orli změří síly s Bolzanem

Naši soupeři
NE 4. 1. 2015
Po nevydařeném závěru zápasu s Linzem si Orli chtějí spravit chuť proti Bolzanu, kam odcestovali již den předem. V tabulce jsou znojemští hokejisté na pátém místě, v případě výhry by však přeskočili Villach. Důležité utkání startuje netradičně v pondělí v 19:45.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Alexander Egger strávil celou svoji kariéru v Itálii, nikdy neodešel za hranice. Poslední dva roky dělá kapitána italské reprezentaci stejně jako mužstvu Bolzana.

Bolzano po nepřesvědčivých výsledcích na začátku sezony stoupá tabulkou, na momentální sedmé příčce je především díky posledním deseti zápasům, kdy jen třikrát vyšly bodově naprázdno. Dobrá forma jim zajistila i posun tabulkou vzhůru a úřadující mistr EBEL mocně dotírá na první šestku zajišťující přímý postup do play-off.

Na utkání chce vedení Bolzana nalákat co nejvíce fanoušků, kvůli tomu zavedlo akci na rodinné lístky. „Cítíme šanci dostat se do play-off z první šestky, proto teď celý tým pracuje na tomto snu. Hra se Znojmem ale bude těžká,“ nechal se slyšet Richie Crowley, americký obránce s italským občanstvím ve službách Lišek.

Znojmo v minulém zápase proti Linzi mohlo získat dva body. V první třetině si vytvořilo vedení, ale o to přišlo devět sekund před koncem třetí třetiny, v prodloužení pak byla šťastnější Černá křídla. Cíl je tak jasný, ukořistit dva body a vyhoupnout se na čtvrtou příčku před Villach. Dotírající Bolzano má na sedmé příčce jen o tři body méně.

Orlům se pomalu vyprazdňuje marodka, Martin Bača a Aleš Sova již jsou na zápasy nachystáni, lépe je na tom také Jindřich Abdul. Naopak v Linzi chyběli slovenští matadoři Richard Pavlikovský a Peter Pucher, kteří onemocněli, a jejich start je nejistý.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
8 4 4 0 0 22:19

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 5. 7.
body 39 36
aktuální forma Linz- Znojmo 3:2 p.
Znojmo - Graz 5:2
Znojmo - Klagenfurt 4:2
Bolzano - Villach 3:0
Innsbruck - Bolzano 2:6
Lublaň - Bolzano 1:2
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 35 bodů (13 + 22) Derek Nesbitt, 25 bodů (9 + 16)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 24 bodů (6 + 18) Alexander Egger, 19 (3 + 16)
brankář Chris Holt (90,54 %) Jaroslav Hübl (91,94 %)
využití přesilovek 27,27 % 14,29 %
úspěšnost oslabení 76,87 % 75,41 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#17 Thomas Berneker, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí:#71 David Nothegger, #77 Jacob Schauer

Sestavy z posledních zápasů

Hübl - Egger, Rodney, Lee, McMonagle, Oberdörfer, Hofer, Crowley, Frank - Keller, Cullen, Insam - Nesbitt, Schofield, Gander - Pance, Bernard, De Simone - Zisser, Sisca, Zanette.
Holt – Grof, Nemčík, Bořuta, Klimíček, Štach, Jass, Sova, Bača – Lattner, Šeda, Havlík – Beroun, Fiala, Číp – Tomas, Podešva, Rehuš – Špaček, Bartoš, Novák.
NEWSLETTER