Po čtyřech dnech se Orli opět utkají s Bolzanem, tentokrát doma

Naši soupeři
ČT 8. 1. 2015
Orli po třech venkovních zápasech bez vítězství chtějí před domácím publikem znovu uspět. V cestě jim budou stát rozjeté lišky z Bolzana, které v posledních pěti zápasech neztratily ani bod. Buďte u tohoto napínavého souboje! Zápas začíná v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Český gólman Jaroslav Hübl patří k nejlepším hráčům Bolzana. Statisticky se mu letos nedaří jako vloni, ale i tak je jedním z nejlepších gólmanů ligy.

Bolzano prožívá naprosto jasný comeback, z posledních pěti zápasů pět vyhrálo a už je šesté, tedy na příčce přímo zaručující účast v play-off, navíc má stejně bodů jako Znojmo. V minulém zápase porazilo přímého konkurenta o první šestku Fehérvár, kterého přeskočilo a nad kterým má jednobodový náskok.

Lišky před dvěma zápasy doma Orly porazily, i proto budou na ledě Znojma chtít svůj úspěch zopakovat, byť ono utkání vyhrály na nájezdy. „Další zápas ve Znojmě je pro nás výsostně důležitý. Orli jsou jedním nejlepších a nejrychlejších týmů v lize, proto musíme do našeho výkonu dát naprosto všechno, abychom získali dva body. Znojmo disponuje naprosto specifickým držením puku, které nám dělá problémy a kvůli kterému se budeme muset koncentrovat celých šedesát minut. Zápas to bude o to těžší, že máme stejně bodů jako náš soupeř a v téhle části sezony se každý bod počítá jako žádný jiný,“ prohlásil Sean McMonagle, kanadský obránce s italským pasem.

Pro Znojmo je zápas s Liškami také důležitý, i když je před nimi v tabulce o skóre, přeci jen sedmému Fehérváru chybí na Orly pouhý bod. Proto budou chtít znojemští hokejisté před zraky domácích diváků porazit soupeře, se kterým letos již dvakrát prohráli. Pro Znojmo ale hraje fakt, že poslední tři duely doma vyhrálo, Bolzano naopak venku třikrát prohrálo.

Orli budou v základní sestavě postrádat pouze dlouhodobě zraněného Pavla Rosu. Na led se vrací Peter Pucher.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
9 4 4 0 1 26:24

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 5. 6.
body 40 40
aktuální forma Dornbirn - Znojmo 4:1
Bolzano - Znojmo 5:4sn
Linz - Znojmo 3:2p
Bolzano - Fehérvár 4:2
Bolzano – Znojmo 5:4sn
Bolzano - Villach 3:0
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 35 bodů (13 + 22) Rick Schofield, 27 bodů (14 + 13)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 24 bodů (6 + 18) Alexander Egger, 19 (3 + 16)
brankář Chris Holt (90,17 %) Jaroslav Hübl (91,95 %)
využití přesilovek 26,90 % 13,43 %
úspěšnost oslabení 77,78 % 75,59 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#33 Gergély Kincses, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí:#98 Michael Johnstone, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal (34. Holt) – Bořuta, Klimíček, Štach, Grof, Pavlikovský, Jass, Sova, Nemčík – Beroun, Šeda, Lattner – Číp, Fiala, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Novák, Bartoš, Abdul.
Hübl - Egger, Rodney, Lee, McMonagle, Hofer, Crowley, Frank - Keller, Cullen, Insam - Nesbitt, Schofield, Gander - Pance, Bernard, De Simone - Zisser, Sisca, Zanette.
NEWSLETTER