Kdo s koho? Znojmo i Villach se vezou na vítězné vlně

Naši soupeři
ČT 29. 1. 2015
Po dvanácti dnech se znojemští hokejisté představí doma. V předposledním utkání základní části přivítají Villach. Oba týmy pomýšlí na vyšší místa v tabulce, duel však může mít jen jednoho vítěze. Kdo to bude? Rozhodne se v pátek netradičně od 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Jasná jednička Villachu J. P. Lamoureux působí v EBEL již čtvrtým rokem, v sezóně 2011/2012 si zachytal za slovinskou Lublaň

Villach vyhrál šest posledních zápasů v řadě a stejně jako Znojmo si zajistil přímý postup do vyřazovacích bojů již s předstihem. Klub z jihu Rakouska se spoléhá na vynikající přesilovky, které má druhé nejlepší v lize. Zároveň je třetí, co se týče fair-play. Pyšnit se může i gólmanskou jedničkou, Jean Philippe Lamoureux je nejlepším brankářem EBEL.

"S českým týmem se budeme potkávat i v nadstavbové části. Budou to jistě těžké zápasy," přiznává útočník Jason Krog. "Chceme si udržet formu a přenést ji i do nadstavby. Ve hře je navíc stále druhé místo," připomíná tříbodovou ztrátu na Linz.

Znojmo však Villachu nic nedaruje, z šesti posledních zápasů získalo deset bodů a stejně jako Villach pomýšlí na vyšší místa v tabulce. "Chceme stoprocentně bodovat. Doma je navíc povinností vyhrávat, aby soupeři měli strach k nám jezdit," říká obránce Lubomír Štach.

Trenéři postaví v pátek mezi tyče dvaadvacetiletého Patrika Nechvátala, který zastoupí Chrise Holta. "Chris dostal krátké volno k návštěvě rodiny v Americe," prozrazuje Rostislav Dočekal, sportovní manažer Orlů. Nechvátalovi bude na střídačce krýt záda junior Žan Us.

Znojmo se však potýká s marodkou mezi polaři a zraněné či nemocné hráče nahradí mladíci. Do utkání tak zasáhnou v podobném složení jako v nedělním vítězném zápase v Grazu. Bohužel situace kolem Pavla Rosy, jehož na led od začátku listopadu nepouští zranění v horní části těla, se nevyvíjí nejlépe. "Šance, že by tuto sezónu ještě nastoupil, je minimální, a proto nadále jednáme o posílení kádru," dodává Dočekal.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
19 8 8 0 3 63:68

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 5. 3.
body 50 53
aktuální forma Graz - Znojmo 3:5
Lublaň - Znojmo 2:5
Znojmo - Vídeň 3:2sn
Villach - Dornbirn 6:3
Villach - Linz 5:2
Villach - Klagenfurt 5:2
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 36 bodů (13 + 23) Derren Haydar, 40 bodů (21 + 19)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 28 bodů (7 + 21) Gerhard Unterluggauer, 25 bodů (6 + 19)
brankář Chris Holt (90,81 %) Jean Philippe Lamoureux (93,17 %)
využití přesilovek 26,70 % 26,03 %
úspěšnost oslabení 80,23 % 82,80 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #2 Igor Dremelj, #33 Gergely Kincses
Čároví rozhodčí: #98 Michael Johnstone, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Holt – Štach, Sova, Nemčík, Grof, Bořuta, Klimíček, Bača, Jass – Šedivý, Fiala, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Špaček, Šeda, Číp – Novák, Bartoš, Abdul.
Lamoureux – Unterluggauer, Altmann, Pretnar, Brunner, Bacher, Waugh – Lammers, Krog, Haydar – Platzer, McBride, Santorelli – Nageler, Hunter, Petrik – Pewal, Alagič, Göhringer.
NEWSLETTER