Pro první body z nadstavby jedou Orli do Linze

Aktuální zprávy
PO 9. 2. 2015
Dvanáctidenní čekání je u konce! Znojemští hokejisté odehrají svůj první zápas v nadstavbové části na ledě druhého Linze. Úvodní buly bude vhozeno v úterý v 19:15 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Kanaďan Michael Ouzas patří k hlavním oporám Linze již druhou sezónu. Je druhým nejlepším gólmanem ligy. Dříve hájil barvy Záhřebu.

Linz zakončil základní část EBEL ligy na druhém místě, a tak mu připadly 3 bonusové body do tabulky. Uspět by chtěl samozřejmě i v nadstavbě a vybojovat si co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů. Snem Rakušanů je také kvalifikace do Ligy mistrů 2015/2016.

Citelná je však pro trenéry ztráta útočníka Fabia Hoffera, jenž utrpěl během reprezentačního turnaje Euro Hockey Challenge zranění kolene a v letošní sezóně si s největší pravděpodobností již nezahraje.

Co se týče vzájemných zápasů se Znojmem v této sezóně, vždy dokázal uspět domácí celek. Lépe jsou na tom ale Orli, kteří na Nový rok prohráli v Linzi až po prodloužení.

"Za ty čtyři roky, co působíme v EBEL, už víme, jaký styl hokeje praktikují," říká před úterním duelem Antonín Bořuta. "Opakují to stále dokola. Věřím, že přivezeme dva body." Také on a jeho spoluhráči se chtějí v tabulce během nadstavbové části dostat co nejvýše. "Už na konci základní části jsme sahali po třetím místu, tak věřím, že minimálně to by teď mohlo vyjít," dodává druhý nejproduktivnější bek týmu.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
23 11 7 3 2 83:71

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce 5. 2.
body 0 3
aktuální forma Fehérvár – Znojmo 4:3
Znojmo – Villach 5:3
Graz – Znojmo 3:5
Linz – Bolzano 5:1
Graz – Linz 0:2
Lublaň – Linz 5:3
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 38 bodů (5 + 33) Andrew Kozek, 51 bodů (29 + 22)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 29 bodů (8 + 21) Sebastian Piché, 33 bodů (11 + 22)
brankář Chris Holt (90,84 %) Michael Ouzas (92,46 %)
využití přesilovek 27,23 % 19,89 %
úspěšnost oslabení 79,57 % 79,49 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #9 Shane Warschaw, #33 Gergély Kincses
Čároví rozhodčí: #51 Marton Nemeth, #60 Martin Smeibidlo

Sestavy z posledních zápasů

Ouzas – Murphy, MacDonald, Dorion, Piché, Mitterdorfer, Lukas, Kirchschläger, Schaurhofer – Lebler, Ouellette, Iberer – Kozek, Hisey, Ulmer – Spannring, Oberkofler, Gaspar – Franz, Gaffal, Macierzynski.
Us (6. Nechvátal) – Bača, Sova, Nemčík, Grof, Bořuta, Jass – Šedivý, Fiala, Havlík – Beroun, Klhůfek, Číp – Špaček, Bartoš, Novák – Podešva, Rehuš.
NEWSLETTER