Adam Havlík: Nedostali nás ani pod tlak, zasloužená výhra

Rozhovory
SO 21. 2. 2015
Útočník Adam Havlík se sice již déle něž měsíc gólově neprosadil, ovšem v pátečním utkání asistoval hned na tři branky a upevnil si tak pozici lídra kanadského bodování Orlů. Navíc si připsal 200. bod za A-tým.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Třetí výhra v řadě vám upevnila třetí místo v tabulce. Spokojenost?
Myslím si, že jsme ten zápas měli celou dobu poměrně pod kontrolou. Sice se jim povedlo dát kontaktní gól, ale jinak jsme byli lepší a ty body jsme si pohlídali. Villach si nedokázal vytvořit ani žádný soustavný tlak, navíc hráli docela nečistě a rozhodčí to trestali.

Adam Havlík

  • odchovanec znojemského hokeje
  • působil i v mládežnických kategoriích Pardubic a Olomouce
  • 39 zápasů odehrál v reprezentaci U16 až U20
  • extraligu mužů si zahrál již ve svých sedmnácti letech
  • v A-týmu Orlů 303 zápasů a 201 kanadských bodů

Naopak Znojmo si dávalo na fauly pozor...
Extra pozor jsme si na to nedávali. Kolem Vánoc jsme prohrávali zápasy kvůli tomu, že jsme měli pokaždé kolem šesti vyloučení a to bere moc sil. Villach nás tentokrát nedostával ani pod tlak, takže jsme nebyli nuceni ty fauly dělat.

Villach v nadstavbě ještě nevyhrál. Bavili jste se o tom před zápasem?
Já jsem o tom věděl, že už dlouho nevyhráli. Na to se ale nemůžeme dívat. Může to klidně značit to, že hodně trénují a připravují se na play-off.

Trenéři pracují s širším kádrem a často hrajete s někým jiným. Jak to vnímáte?
Na to už musí být člověk zvyklý. I v základní části se ta sestava točila a pokaždé jsem tam měl jiného obránce. V tom problém nevidím. S Davidem Bartošem, se kterým jsem hrál v pátek, jsem už také nějaké zápasy odehrál, takže vím, co od něj čekat. S Ondrou Šedivým hraji stabilně od té doby, co přišel do Znojma.

Máte za sebou polovinu nadstavbové části. Probíhá podle vašich představ?
Škoda, že nám utekly ty první dva zápasy o gól. Mohli jsme z nich vytěžit nějaký ten bodík, ale myslím si, že jinak jsme spokojeni. Chtěli bychom začínat play-off doma, takže cílem je umístit se do první čtyřky. Už je jedno, jestli budeme třetí a budeme si vybírat ze dvou týmů nebo jestli na nás někdo zbude.

NEWSLETTER