Orli si můžou v Maďarsku pojistit první čtyřku

Naši soupeři
ČT 26. 2. 2015
Na sérii pěti výher v řadě budou chtít znojemští hokejisté navázat také v pátek na ledě Fehérváru. Případný bodový zisk jim definitivně zajistí pozici v první čtyřce, a tím také výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále play-off. Duel v Maďarsku startuje v pátek v 19:15.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Kanadský útočník Frank Banham je nejproduktivnějším cizincem historie EBEL. Působil také v Záhřebu či Salzburgu.

Fehérváru se v nadstavbové části poměrně daří. Přestože do ní podobně jako Orli nevstupoval s žádným bonusovým bodem a úvodní zápasy prohrál, dokázal získat šest bodů a dostat se na čtvrtou příčku před Villach a Vídeň. Právě proti Capitals se maďarskému celku dařilo zejména, když během uplynulého víkendu oba vzájemné zápasy vyhrál. Nyní má tedy tým kouče Roba Palina realistickou šanci na umístění mezi nejlepšími čtyřmi.

"Před nastavbou jsme si řekli, že naším cílem je být do čtvrtého místa," potvrzuje Palin. "Utkání proti Znojmu považujeme za klíčové. Všech pět dosavadních duelů v sezóně bylo velmi vyrovnaných. Orli jsou velmi silní v ofenzivě, budeme tedy chtít hrát koncentrovaně v naší třetině a využívat přesilovky," naznačuje.

Znojmo je v dobré pohodě, po pěti vítězstvích v řadě drží svěřenci kouče Jiřího Režnara třetí příčku s deseti body a případný bodový zisk v pátečním utkání by jim díky lepší vzájemné bilanci s Villachem i Vídní v předstihu zajistil místo mezi nejlepšími čtyřmi týmy soutěže. "První čtyřka je náš cíl, vše další bude bonus," potvrzuje útočník Ondrej Šedivý. "Snažíme se teď před play-off maximálně eliminovat chyby v naší hře. Nějaké se samozřejmě objeví, ale myslím, že se zlepšujeme," dodává.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
19 9 7 3 0 59:55

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo SAPA Fehérvár AV19
pozice v tabulce 3. 4.
body 10 6
aktuální forma Znojmo - Vídeň 2:1sn
Villach- Znojmo 1:2sn
Znojmo - Villach 5:2
Linz - Fehérvár 2:0
Fehérvár - Vídeň 4:2
Vídeň - Fehérvár 2:3
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 45 bodů (5 + 40) Andrew Sarauer, 55 bodů (21 + 34)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 30 bodů (8 + 22) Michael Boivin, 28 bodů (12 + 16)
brankář Chris Holt (91,39 %) Christian Engstrand (91,16 %)
využití přesilovek 24,79 % 23,32 %
úspěšnost oslabení 81,28 % 77,07 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #12 Ulrich Erd, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #64 Thomas Loicht, #72 Damir Rakovic

Sestavy z posledních zápasů

Engstrand - Orbán, Tokaji, Ejdepalm, Varga, Wehrs, Szirányi, Reiter, Hetényi - Benk, Sikorcin, Magosi - Kovács, Bartalis, Sárpátki - Kóger, Sarauer, Vincze - Neméth, Nemes, Erdély.
Holt – Bořuta, Jass, Havel, Štach, Pavlikovský, Nemčík, Sova, Grof – Beroun, Šeda, Novák – Tomas, Podešva, Číp – Šedivý, Bartoš, Havlík – Špaček, Pucher, Fiala.
NEWSLETTER