VIDEO: Ve znojemské přípravce bruslí 65 dětí. Uvítáme každého, říká trenér Jan Vlašín

Žákovský hokej
ČT 5. 11. 2015
Velký boom zaznamenala v posledních dvou sezónách přípravka znojemské mládeže. "Chceme, aby to děti hlavně bavilo. Těšíme se na každého zájemce," potvrzuje Jan Vlašín, který se spolu s kolegy tréninku nejmenších dětí na ledě věnuje.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Přípravka Orlů i nadále přijímá nové členy, a nabízí tak dětem zdravé a prospěšné využití volného času v kolektivu vrstevníků a kamarádů. "Tréninky míváme dvakrát až třikrát týdně v odpoledních hodinách, většinou po páté. Snažíme se tak vyjít vstříc pracujícím rodičům, pro které tyhle časy nejsou takový problém. Skoro na každém tréninku přivítáme někoho nového," popisuje Jan Vlašín.

Nábor mládeže

Hokej je vnímán převážně jako mužský sport, prostor a uplatnění v něm ale najdou i dívky. "Vůbec nerozlišujeme, jestli se jedná o kluka nebo dívku, přivítáme u nás všechny bez rozdílu. Ženský hokej u nás jde navíc v poslední době hodně nahoru," říká Vlašín.

Účast v přípravce přitom pro rodiče není zvlášť zatěžující ani po finanční a materiální stránce. "Máme tu několik setů výstroje ze svazu, další jsme dostali díky sbírce, kterou zorganizoval A-tým Orlů. Rodiče tak svým dětem musí obstarat jen brusle a nějaké menší doplňky. Určitě to není nijak zatěžující, ba naopak," podotýká znojemský kouč.

NEWSLETTER