Po pauze nabírá EBEL znovu na obrátkách! Orli začnou v Lublani

Naši soupeři
ČT 12. 11. 2015
Po téměř čtrnácti dnech se v pátek znovu rozeběhne liga. Znojemští hokejisté touží po návratu na vítěznou šňůru. Pokusí se o to na ledě Lublaně, posledního týmu tabulky. Zápas startuje netradičně již v 16:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Momentálně nejproduktivnější hráč Lublaně Andrej Hebar. Před dvěma lety si zahrál slovenskou extraligu a v mladších letech působil i v Havířově, Třinci či Olomouci.

Jediný slovinský zástupce v EBEL sice upadl na samé dno tabulky a na svého nejbližšího souseda ztrácí jedenáct bodů, přesto dokáže své soupeře potrápit. V posledním kole před reprezentační pauzou dokonce porazil Villach poměrem 4:1. "Výhra nám dodala elán a proti Znojmu chceme v tomto tempu pokračovat," doufá útočník Anže Ropret.

Nepříjemným sokem byl v osmém kole i pro Orly. Výsledek 7:2 sice hovoří jasně, ale ještě po druhé dvacetiminutovce Lublaň vedla 2:1. Na půdě Slovinců však Znojmo neprohrálo dlouhých 699 dnů.

Orlům se zápasy před reprezentační pauzou zrovna nevydařily. Z pěti získali jen čtyři body a postupně se propadli z prvního místa na čtvrté. Tabulka je však tak vyrovnaná, že jediný zápas může rozhodnout o výstupu na druhou pozici, ale i propadu na sedmou.

"Lublaň je tým, který dokáže silná mužstva potrápit. Musíme se důsledně připravit. Měli tu stejnou pauzu jako my a budou mít chuť do hry," ví trenér Znojma Jiří Režnar. Tomu se do sestavy vrací Patrik Novák, Marek Biro i kapitán Jiří Beroun, jenž v pátek odehraje 500. utkání v dresu Znojma. Naopak na marodce zůstávají Ondřej Fiala i Jan Šeda. Tým nabral směr Slovinsko již ve čtvrtek krátce po poledni.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
19 11 4 0 4 67:43

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HDD Telemach Olimpija Ljubljana
pozice v tabulce 4. 12.
body 32 10
aktuální forma Znojmo – Bolzano 3:4
Znojmo – Klagenfurt 6:7p
Bolzano – Znojmo 2:3
Lublaň – Villach 4:1
Lublaň – Salzburg 2:5
Dornbirn – Lublaň 4:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 25 bodů (12 + 13) Andrej Hebar, 14 bodů (9 + 5)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 10 bodů (5 + 5) Kristof Reinthaler, 8 body (2 + 6)
brankář Patrik Nechvátal (92,20 %) Oliver Roy (92,10 %)
využití přesilovek 18,70 % 13,40 %
úspěšnost oslabení 87,00 % 76,80 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babic, #11 Peter Gebei
Čároví rozhodčí:#69 Timo Ettlmayr, #89 Michael Hofstätter

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Bořuta, Kousalík, Šulák, Šenkeřík, Bača, Stehlík – Tomas, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Špaček, Podešva, Rehuš – Lattner, Csamango.
Roy – Tavželj, Planko, Logar, Reinthaler, Čepon, Selan, Groznik – Hebar, Chaput, Koblar – Pem, Kaspitz, Ropret – Hadžič, Kalan, Hočevar – Cvetek, Scholz, Sotlar.
NEWSLETTER