Ze Znojma mám vynikající dojem. Je to tu takové rodinné, chválí partu André Lakos

Rozhovory
ČT 7. 1. 2016
Bek André Lakos teprve jako druhý Rakušan po Christophu Harandovi oblékne dres s Orlem na hrudi. Šestatřicetiletý obr posílil ve středu znojemskou defenzívu a partu spoluhráčů si nemůže vynachválit. "Znojmo mě pozitivně překvapilo," řekl v rozhovoru pro hockey-news.info.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Rakouský reprezentant se s týmem setkal poprvé ve středu, a jak sám popisuje v rozhovoru pro internetový server hockey-news.info (rozhovor Dominika Hany v originále zde), jednání byla opravdu rychlá: "Kontrakt vznikl během čtyř, pěti dnů. Ve středu jsem ve Znojmě poprvé trénoval."

A jaké jsou jeho první dojmy? "Vynikající! Kluci v kabině mě velmi dobře přijali, jsou velmi milí. Pozitivně mě to překvapilo. Působí tu na mě taková rodinná atmosféra," pochvaluje si. "Je tu opravdu skvělý tým a jsem tu šťastný."

Lakos přichází na jih Moravy před vyvrcholením sezóny. Čtyři kola před koncem základní části bojují Orli o umístění v první šestce, aby si tak zajistili přímý postup do play-off. Trojnásobný rakouský šampión má pomoci vyztužit i znojemskou defenzívu, která se v posledních zápasech potýká s obsáhlou marodkou.

"Musíme zůstat v první šestce a dostat se tak s předstihem do play-off. Je to ale relativně vyrovnané," přiznává. "Moc jsem toho v poslední době neodehrál, ale věřím, že jsem ve formě a zvyknu si rychle," naráží na fakt, že v posledních dvou sezónách vystřídal celkem čtyři kluby. Znojmo je pátým.

Své první utkání s Orlem na hrudi odehraje André Lakos již v pátek na ledě Salzburgu. Tedy v týmu, kde prožil svá nejúspěšnější léta. "Nebude to poprvé, co budu hrát proti Salzburgu. Je to zápas jako každý jiný. Nejdůležitější je zvítězit," burcuje před duelem.

NEWSLETTER