Znojmo bude svědkem veledůležitého souboje týmů s orlem ve znaku

Naši soupeři
SO 9. 1. 2016
Do konce základní části zbývají pouze tři kola a ve vyrovnané tabulce zuří neúprosný boj o každý bod. Na znojemském ledě se v neděli představí orli z Villachu, kteří budou chtít přeskočit Znojmo v tabulce. Přijďte podpořit ty své Orly, zápas začíná v 17:30!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Markus Schlacher je největší jistotou v obranných řadách Villachu.

Hokejisté Villachu přijedou na jih Moravy obrovsky motivovaní. Ještě před měsícem to vypadalo, že se budou muset smířit s dolní polovinou tabulky. V prosinci však předvedli fantastickou šňůru devíti výher v řadě, což z nich udělalo vážné adepty na umístění v TOP 6. Varováním, že nedělní zápas nebude vůbec snadný, je také to, že již dlouhých třináct kol nepoznali porážku po základní hrací době!

Není pochyb o tom, že bude znojemský stadion svědky strhující podívané. Týmy sice dělí tři příčky v tabulce, Villach má ovšem na svého soupeře ztrátu pouhé dva body! Sedmé Bolzano navíc šlape na paty všem, kteří se chtějí v první šestce udržet. I proto lze očekávat, že týmy odevzdají na ledě své maximum a protivníkovi nic nedarují. "Znojmo je silný tým, musíme být připraveni a hrát celých 60 minut koncentrovaně. Musíme získat tři body," říká nejproduktivnější obránce hostů Markus Schlacher. Ten bude postrádat jeden ze základních stavebních kamenů ofenzívy mužstva. Nejproduktivnější hráč Villachu Brock McBride obdržel od disciplinární komise stop na čtyři zápasy a v zápase se nepředstaví.

Znojmo je na tom momentálně ze všech celků bojujících o TOP 6 nejlépe. Náskok je však tak hubený, že stačí jedno zaváhání a může být všechno jinak. Kouč Jiří Režnar to dobře ví, proto bude hnát své svěřence za vítězstvím, které by znamenalo přiblížení se vytyčenému cíli. "Bude to zápas s charakterem play-off. Klíčem k úspěchu je poctivá hra v obraně a proměňování šancí," naznačuje taktiku lodivod znojemské střídačky.

V pátečním utkání předvedli Orli svůj hlad po umístění v horní polovině tabulky, která zaručuje jistotu play-off. Na ledě aktuálního lídra EBEL dvakrát prohrávali, zápas však i přes to dotáhli do úspěšného konce. Velkým dílem se o to zasloužil brankář Patrik Nechvátal, který předvedl skvělý výkon. Pokud znojemští hokejisté podají podobný výkon i v neděli, vítězství by na sebe nemělo nechat čekat. Buďte u toho!

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
24 10 9 1 3 81:80

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 3. 6.
body 71 69
aktuální forma Salzburg - Znojmo 2:3
Znojmo – Vídeň 1:4
Znojmo – Dornbirn 4:1
Graz - Villach 2:1sn
Dornbirn - Villach 2:1sn
Villach - Fehérvár 3:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 47 bodů (24 + 23) Brock Mcbride, 28 bodů (10 + 18)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 25 bodů (9 + 16) Markus Schlacher, 17 bodů (1 + 16)
brankář Patrik Nechvátal (91,40 %) Jean Philippe Lamoureux (92,50 %)
využití přesilovek 20,00 % 18,20 %
úspěšnost oslabení 84,10 % 84,40 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Bořuta, Lattner, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Špaček, Fiala, Novák.
Lamoureux – Bacher, Schlacher, Schofield, McKiernan, Kelly, Kreuter, Gelfanov – Pance, Verlic, Nageler - Kromp Hunter, Santorelli - Leiler, Johner, Petrik – Platzer, Alagic, Jennes.
NEWSLETTER