Nadstavba startuje! Orli se pokusí konečně ovládnout derby

Aktuální zprávy
ČT 21. 1. 2016
První kolo nadstavby je tady! Znojmo do ní chce vkročit vítězně, proti se však postaví těžká Vídeň, se kterou letos nemá nejlepší zkušenosti. Přijďte Orly podpořit, zápas začíná v pátek v 18:30!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Nejproduktivnějším hráčem Vídně se stal Rafael Rotter, proti Znojmu však zaznamenal pouze jednu asistenci.

Již čtyřikrát se páteční soupeři v letošní sezóně střetli, pokaždé však z ledu odcházeli šťastnější hokejisté Vídně. Hned na úvod nadstavby budou mít Orli možnost před domácím publikem tuto sérii zlomit. Celek z hlavního města Rakouska ale bude chtít vystřídat svého protivníka na třetím místě v tabulce a pokusí se vybojovat i páté vítězství. Hlavní trenér Rakušanů Jim Boni nicméně nebere předešlé výhry v potaz a nehodlá Znojmo podcenit: "Je to rychlý a technicky zručný tým. To je dělá zvlášť nebezpečné pro všechny soupeře."

Po výsledkově slabším listopadu a prosinci měli ve Vídni obavy o umístění v TOP 6. Ke konci roku však přepnuli na vyšší stupeň a pohodově dokráčeli do play-off ze čtvrtého místa. Nezvládli až dva poslední zápasy, ve kterých již měli zajištěnou jistotu účasti ve vyřazovacích bojích. V nadstavbě však začíná všechno nanovo. V loňské sezóně skončili Capitals až na pátém místě a museli čekat, kdo si je vybere. Letos proto chtějí skončit na co nejlepším umístění, aby si svého soupeře mohli vybrat sami.

Ostře sledovaný bude také souboj dvou bratrů. André Lakos se postaví proti svému bratrovi Philippemu po dlouhých pěti letech! Zatímco Philippe hájí pořád barvy Vídně, André tehdy nastoupil v dresu Salzburgu, se kterým následně dokráčel až k zisku mistrovské trofeje.

O tom, že se Orli pokusí poprvé v sezóně zvítězit v derby, netřeba vůbec spekulovat. Jako třetí v lize si dokázali zajistit jistou účast v play-off, což je před nadstavbovou částí dostalo do potřebné pohody. Jeden z předsezónních cílů tak byl splněn a mohli se v klidu začít připravovat na souboje s pěti nejlepšími celky EBEL. Páteční utkání bude zkouškou jejich připravenosti. "Loni jsme je porazili snad čtyřikrát nebo pětkrát, letos se to nepodařilo. Do zápasu v pátek jdeme s tím, že to chceme prolomit. Hrajeme doma a chceme vyhrát," burcuje Jan Lattner.

Vstupenky na utkání jsou již nyní v prodeji na internetu, zajistěte si je a vyhněte se očekávaným frontám. Více organizačních informací k utkání naleznete zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
31 5 16 4 6 76:115

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo UPC Vienna Capitals
pozice v tabulce 3. 4.
body 2 1
aktuální forma Villach – Znojmo 3:1
Znojmo – Fehérvár 6:2
Znojmo – Villach 3:2
Innsbruck – Vídeň 5:2
Lublaň – Vídeň 3:2p
Vídeň Bolzano 3:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 49 bodů (25 + 24) Rafael Rotter, 36 bodů (8 + 28)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 26 bodů (9 + 17) Troy Milam, 28 bodů (9 + 19)
brankář Patrik Nechvátal (91,60 %) Nathan Lawson (92,20 %)
využití přesilovek 19,70 % 15,30 %
úspěšnost oslabení 83,40 % 85,60 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #44 Vladimir Babic, #29 Trpimir Piragic
Čároví rozhodčí: #87 Gasper Zgonc, #91 Attila Nagy.

Sestavy z posledních zápasů

Fučík – Štach, Lakos, Bořuta, Roupec, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Csamango – Šedivý, Bartoš, Lattner – Podešva, Rehuš, Číp – Špaček, Fiala, Novák.
Lawson – Milam, Iberer, Fraser, Lakos, Cuma, Peter, Grosslercher – Nödl, Dzieduszycki, Ferland – Gamache, Sharp, Rotter – Fischer, Bois, Whitmore – Nißner, Schiechl, Hartl.
NEWSLETTER