Vyloupí Orli Bolzano i potřetí?

Naši soupeři
PO 1. 2. 2016
V pátém kole nadstavby zavítají Orli do Itálie, kde odehrají od 19:45 duel s Bolzanem. A je to velká výzva! Vždyť na území úterního soupeře tuto sezónu ještě neprohráli.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Joel Broda je nejproduktivnějším hráčem Italů, stejně tak nejlepším střelcem.

Lišky do sezóny vstoupily rozpačitě, několik kol dokonce okupovaly spodní příčky v tabulce. Po výrazném zlepšení se jim ale povedlo vyškrábat se až na pozici zaručující přímý postup do play-off. V nadstavbové části se svěřencům Toma Pokela nedaří tak, jak si původně představovali. Vyhráli totiž jen jednou v základní hrací době, přesto na svého úterního soupeře ztrácí pouze pět bodů.

Hráči celku z jižního Tyrolska vědí, že je nečeká jednoduchý úkol, vždyť Orly doma porazili naposledy v lednu minulého roku. "Potřebujeme se zvednout. I když dáváme góly, hodně jich také dostáváme. Musíme ovládnout hru od samého začátku a teprve potom můžeme přemýšlet nad výhrou," uvažuje nad výkony svého mužstva útočník Markus Gander.

Hlavní zbraní Italů je zámořské trio hráčů Joel Broda, Taylor Vause a Jerry Pollastrone. Ti dohromady nasbírali 109 bodů. Českým fanouškům pak bude známé jméno Jaroslava Hübla, jasné brankářské jedničky Bolzana (rozhovor s gólmanem o EBEL zde).

Orlům se v nadstavbě zatím daří. Přestože vyhráli jen dvakrát, v žádném z dosud odehraných zápasů neodešli bez bodu. Naposledy si doma poradili s mistrem ze Salzburgu, i tak byl ale trenérský štáb poměrně kritický. "Do třetí třetiny jsme měli jít s větší pokorou a být zodpovědnější. Snad to bylo poslední takové zaváhání," doufá trenér Jiří Režnar.

Čerstvě uzdravený Jan Šeda si myslí, že klíčem k výhře bude dobrý pohyb. "Je jedno, kolikátí jsou. Všech těch šest týmů je hodně kvalitních. V Bolzanu je velké hřiště, takže si budeme muset dávat pozor na jejich útoky. Musíme být v pohybu, jako jsme byli polovinu zápasu se Salzburgem," míní znojemský útočník.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
14 6 6 1 1 45:43

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 3. 5.
body 10 5
aktuální forma Znojmo – Salzburg 7:6
Linz – Znojmo 5:4sn
Dornbirn – Znojmo 3:2p
Vídeň – Bolzano 5:4
Bolzano – Dornbirn 3:2p
Bolzano – Salzburg 4:6
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 53 bodů (26 + 27) Joel Broda, 39 bodů (19 + 20)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 28 bodů (10 + 18) Sean McMonagle, 25 bodů (8 + 17)
brankář Patrik Nechvátal (91,3 %) Jaroslav Hübl (90,8 %)
využití přesilovek 19,7 % 14,3 %
úspěšnost oslabení 81,7 % 79,3 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #20 Kristijan Nikolic, #22 Manuel Nikolic
Čároví rozhodčí: #62 Ulrich Paradatscher, #77 Jakob Schauer

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Lattner, Csamango, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Fiala – Špaček, Podešva, Yellow Horn – Šedivý, Pucher, Číp – Beroun, Šeda, Novák.
Hübl – Egger, Oberdörfer, Hofer, McMonagle, Flemming, Franza, DeAnesi, Frank – Broda, Vause, Reid – Insam, Saviano, Pope – Palmieri, Foster, Pollastrone – DiCasmirro, Bernard, Gander.
NEWSLETTER