Znojmo hostí Kometu, zápas odehraje ve speciálních dresech

Naši soupeři
ČT 11. 2. 2016
Po více jak šesti letech se opět utkají dva nejlepší hokejové celky jižní Moravy. Orli Znojmo hostí v charitativním zápase O pohár hejtmana Jihomoravského kraje Kometu Brno. Předem vyprodaný duel startuje v 18:30 v přímém přenosu SPORT 5.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

O zápas byl mezi fanoušky od začátku velký zájem, utkání je již zcela vyprodané. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří si vstupenku zakoupili a přijdou fandit hokeji. Pomohli totiž také dobré věci – vybrané vstupné půjde na dobročinné účely,“ říká místostarosta Znojma Jan Grois. Finanční podpora zamíří konkrétně k Dětskému centru Znojmo, Dětskému oddělení Nemocnice Znojmo, Nadačnímu fondu Komety a Domovu pro seniory ve Znojmě.

Na zápas přijede osobně i hejtman Michal Hašek. „Těším se na atmosféru unikátního jihomoravského hokejového derby Znojemských Orlů a Komety Brno. Věřím, že budu mít spolu s ostatními návštěvníky možnost si pořádně zafandit moravskému hokeji,“ dodává Hašek.

K pátečnímu duelu nastoupí Orli ve speciální sadě dresů. „Zápas jsme se rozhodli odehrát ve speciální sadě s vyšitou orlicí i čísly hráčů. Dresy tak zdůrazní význam oslav povýšení města Znojma na královské a pro naše fanoušky budou zároveň sloužit jako jedinečná památeční relikvie, kterou udou moci následně vydražit,“ říká Petr Veselý, manažer klubu HC Orli Znojmo.

Speciální dresy Orlů pro zápas s Kometou

Výtěžek dražby bude připojen k částce, která poputuje na konta výše zmíněných znojemských a jihomoravských organizací, a podpoří tak dobrou věc. „Orli Znojmo se již pravidelně zapojují do akcí s charitativním podtextem a jsme velmi rádi, že za přispění našich věrných fanoušků můžeme pomáhat tam, kde je to potřeba," doplňuje Veselý.

Na hokejové fanoušky čeká v pátek ještě jedno překvapení. Přímo před zimním stadionem se budou moci vyfotit u selfie loga, vyrobeného speciálně v rámci projektu Znojmo 790. A že bude originálně hokejové, o tom není pochyb.

O soupeřích

Extraligové Kometě se aktuálně příliš nedaří. V tabulce se nachází na desátém místě, z posledních devíti duelů jich osm prohrála, což stálo místo hlavního kouče Aloise Hadamczika. Jeho místo zaujal majitel klubu Libor Zábranský. V kádru brněnského celku se nachází několik hvězdných jmen včetně mistra světa a vítěze Stanley Cupu Tomáše Kaberleho.

Brankář Marek Čiliak má zkušenosti s mezinárodní EBEL, v dresu Orlů působil v závěru sezóny 2011/12. Na opačné straně kabinou Komety prošli Peter Pucher, Lubomír Štach a Petr Šenkeřík. S hokejem v Brně začínal také brankář Patrik Nechvátal.

Utkání odvysílá živě televizní stanice SPORT 5. Přímý přenos začíná v 18:25. Stream bude k dispozici také na webu mediálního partnera klubu Playo.tv, a to zcela zdarma.

Stadion bude otevřen již 90 minut před utkáním, prosíme diváky, aby přišli včas a vzali na vědomí zvýšená organizační a bezpečnostní opatření.

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Lattner, Biro, Stehlík, Šulák, Roupec – Tomas, Pucher, Novák – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Trivino, Číp – Beroun, Šeda, Špaček.
Čiliak – Kaberle, Dujsík, Kozák, Kováčik, Malec, Kuboš, Trška – Káňa, Hruška, Němec – Dočekal, Špirko, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – R. Zohorna, H. Zohorna, Dostálek.
NEWSLETTER