V boji o čelo tabulky chce Znojmo ve Vídni poprvé bodovat

Naši soupeři
ČT 18. 2. 2016
V extrémně vyrovnané tabulce nadstavby může dvě kola před koncem pomýšlet na prvenství stále pět týmů. Orli jsou aktuálně druzí a svou pozici budou hájit ve Vídni. Těžký duel startuje v pátek v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Rafael Rotter svým buldočím stylem dělá problém většině soupeřů. Letos hraje na křídle nejproduktivnějšího útoku Capitals.

Zatímco ve spodní nadstavbové skupině je vše rozhodnuto a play-off dle očekávání doplní korutanské duo Villach - Klagenfurt, ve vrchní skupině se o konečné pozice bude bojovat až do posledního kola. První a pátý tým aktuálně dělí pouhé čtyři body. Ve hře je nejen lepší pozice pro výběr soupeřů do čtvrtfinále a výhoda domácího prostředí, ale také kvalifikace do příštího ročníku Ligy mistrů.

Do prestižní evropské klubové soutěže se kvalifikuje přímo vítěz nadstavbové části. V případě, že jím bude Salzburg či Vídeň, stálí účastníci LM, připadne právo účasti druhému týmu v tabulce. A na této pozici jsou momentálně Orli. "Určitě to pro nás motivace je. V kabině jsme si řekli, že Ligu mistrů hrát chceme a je to pro nás cíl," nechal se slyšet brankář Patrik Nechvátal.

Ten v pondělí přivítal v kabině nového kolegu, dvaadvacetiletého Jana Lukáše ze Sparty. Ten by měl v jednom ze zbývajících dvou duelů před čtvrtfinále dostat šanci poprvé vyzkoušet EBEL na vlastní kůži.

Ve Vídni před utkáním s Orly řeší dozvuky úterní bitvy proti Salzburgu. Dramatický duel Capitals vyhráli 5:4, ale přišel je velmi draho. Jeden z nejlepších obránců týmu Philippe Lakos byl po brutální sekeře Bretta Sterlinga odvezen rovnou na operaci, kde mu lékaři dali dohromady vrchní článek malíčku, bratr znojemského beka Andrého ale určitě bude nějakou dobu chybět. Disciplinární tresty na jedno utkání navíc po zápase, v němž rozhodčí udělili málo vídaných 174 trestných minut, vyfasovali Dzieduszycki a Bois.

"Nezbývá nám, než se ještě více semknout. Týmový duch je v kabině velmi silný a věřím, že můžeme uspět, pokud budeme hrát disciplinovaně. Znojmo je bruslařsky velmi silný tým," řekl kouč domácích Jim Boni.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
32 6 16 4 6 78:116

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo UPC Vienna Capitals
pozice v tabulce 2. 4.
body 17 14
aktuální forma Znojmo – Linz 4:3
Salzburg – Znojmo 4:1
Znojmo – Bolzano 6:4
Vídeň – Salzburg 5:4
Bolzano – Vídeň 5:2
Dornbirn – Vídeň 3:2sn
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 57 bodů (28 + 29) Simon Gamache, 41 bodů (19 + 22)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 30 bodů (11 + 19) Troy Milam, 33 bodů (9 + 24)
brankář Patrik Nechvátal (91,10 %) Nathan Lawson (92,30 %)
využití přesilovek 20,60 % 15,20 %
úspěšnost oslabení 81,60 % 86,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #22 Manuel Nikolić, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #60 Martin Smeibidlo

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Lattner, Bořuta, Stehlík, Šulák, Štach, Biro, A. Lakos – Podešva, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Tomas, Rehuš, Novák – Beroun, Šeda, Špaček – Trivino.
Lawson – Fraser, P. Lakos, Iberer, Milam, Cuma, Peter, Hackl, Klimbacher – Nödl, Dzieduszycki, Ferland – Gamache, Sharp, Bois – Whitmore, Johnson, Fischer – Bolterle, Schiechl, Hartl.
NEWSLETTER