Za soupeře pro čtvrtfinále si Orli zvolili Dornbirn!

Naši soupeři
PO 22. 2. 2016
Soupeřem Znojma pro čtvrtfinále bude Dornbirn! Tak rozhodla pondělní volba, ve které Orli vybírali jako druzí v pořadí. Salzburg si zvolil Klagenfurt, Vídeň sáhla po Villachu a na Bolzano zůstal Linz.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Bilance Orlů s Dornbirnem

  • Celkem v EBEL:
  • 20 zápasů
    14 výher
    2 výhry v prodloužení
    1 prohra v prodloužení
    3 prohry
    Skóre: 87:48

  • V letošní sezóně:
  • 6 zápasů
    4 výhry
    1 výhra v prodloužení
    1 prohra v prodloužení
    0 proher
    Skóre: 21:11

Čtvrtfinálové dvojice:

Salzburg - Klagenfurt
Znojmo - Dornbirn
Vídeň - Villach
Bolzano - Linz

Jako první zahájil svoji volbu Salzburg, jenž sáhl podle předpokladů po Klagenfurtu, se kterým se mu v letošní sezóně opravdu daří. Dojde tak ke střetu loňského mistra s historicky nejúspěšnějším týmem Rakouska.

Další přišli na řadu Orli. Ústy manažera Štefana Kulhánka vybrali za soupeře pro čtvrtfinále Dornbirn. Slovo došlo také na téma postupu po čtyřech vypadnutích ve čtvrtfinále: "Máme dva nové kanadské hráče, kteří do týmu velmi dobře zapadli, stejně tak jednoho Rakušana. Uvidíme, snad to bude stačit. Uděláme pro to vše."

"Vybrali jsme si Dornbirn jako tým, proti kterému se nám letos hrálo nejlépe. Hrají tvrdě, ale to my také. Musíme hrát naši hru jako ve třetí třetině v nedělním utkání. Budeme jezdit den předem. Oni to k nám mají stejně daleko jako my k nim. My ale máme výhodu, že série začíná u nás," zhodnotil volbu soupeře útočník Orlů Ondřej Fiala.

Kapitán Dornbirnu Nikolas Petrik očekával, že si jeho tým zvolí právě Znojmo: "Jsme s volbou spokojeni. Znojmo je velmi silný tým, proti kterému se nám příliš nedařilo, ale play-off je jiná soutěž. Dáme do toho vše."

Následně za moderátorkou usedl zástupce Vídně, který bez váhání projevil zájem o Villach. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tak vytvoří čtvrté Bolzano s pátým Linzem.

Termíny čtvrtfinále

pátek 26. 2., Znojmo – Dornbirn
neděle 28. 2., Dornbirn – Znojmo
úterý 1. 3., Znojmo – Dornbirn
pátek 4. 3., Dornbirn – Znojmo
Případně:
neděle 6. 3., Znojmo – Dornbirn
úterý 8. 3., Dornbirn – Znojmo
pátek 11. 3., Znojmo – Dornbirn

Hraje se na čtyři vítězné zápasy. Hrací časy domácích zápasů jsou v 18:30 ve všední dny a v 17:30 v neděli.

NEWSLETTER